14.5.2018 klo 09:17
Uutinen

Suomen 100 kuuminta startupia listattiin – ykkösenä kuuden lapsen äidin luoma satumaailma

Petronella Grahnin luoma Pomenia syntyi alun perin saduista, joita hän kertoo iltaisin lapsilleen.

Startup100 Finland listasi maan sata vetovoimaisinta startup-yritystä. Listaykköseksi valittiin pyhtääläisen Petronella Grahnin Pomenia, joka perustuu satumaailmaan.

– Pomenia on luomani satumaailma. Alun perin Pomenia syntyi saduista, joita iltaisin kerroin kuudelle lapselleni. Pomeniassa on ajatuksena, että jokainen saa olla aivan omanlaisensa taikaolento. Nykyisin Pomenia on laajentunut ja käsittää saduista syntyneitä vaatteita, sisustustuotteita, kankaita, mobiilipelin, kirjoja, taikapölypalvelun, lautapelin ja tulevaisuudessa myös animaatioita, kertoo Petronella Grahn.

Pomenia ja Grahn osallistuivat keväällä 2017 paikalliseen Levelup Startup Accelerator -yrityskiihdyttämöön, jota luotsaa kahden naisen parivaljakko Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorissa.

– On upeaa nähdä muutos Kaakkois-Suomen yrityskulttuurissa kuin myös olla osa sitä. Levelup Startup Accelerator -yrityskiihdyttämö on yksi osoitus ammattitaitoisen ja osaavan naisverkoston tulemisesta kunnolla tekemiseen mukaan. Monimuotoisuus on aina hyvästä ja vie kaikkia eteenpäin, Grahn toteaa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pomenia