2.6.2017 klo 15:38
Uutinen

Suomen Yrittäjät onnittelee: Täältä voit tarkistaa valmistuneiden nimet

Vaikka Suomen alkukesän säät eivät suosikaan, valmistuneilla on aihetta riemuun kun opinnot ovat toistaiseksi ohi. Ammatillisen perustutkinnon saaneiden nimet voi tarkistaa uudesta hakukoneesta.

Lukuvuoden päättyessä uutta ammatillista tutkintoaan juhlii noin 77 300 opiskelijaa. Heistä 57 200 on suorittanut ammatillisen perustutkinnon, 14 200 ammattitutkinnon ja 5 900 erikoisammattitutkinnon.

Yle on julkaissut ensimmäistä kertaa hakukoneen, josta löytyvät tiedot ammatillisesta koulutuksesta valmistuneista. Mukana ovat toisen asteen oppilaitoksessa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittaneet nuoret ja aikuiset. Tiedot päivittyvät sitä mukaa, kun koulut toimittavat tiedot valmistuneista. Ylen hakukoneeseen pääset tästä.

Tuoreiden ylioppilaiden tiedot voi sen sijaan tarkistaa ylioppilastutkintolautakunnan hakupalvelusta.

– Hienoa, että nyt julkaistaan myös ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden nimet. Se kertoo, että ammattioppilaitoksesta ja lukiosta valmistuneita pidetään yhtä tärkeinä. Ei ole enää niin, että ylioppilastutkinto olisi jotenkin ensisijainen, Suomen Yrittäjien koulutus- ja innovaatioasioista vastaava johtaja Veli-Matti Lamppu sanoo.

Hän muistuttaa, että molemmat koulutukset ovat yhtä oikeutettuja väyliä korkeammille asteille.

Suomen Yrittäjät onnittelee kaikkia valmistuneita!

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi