20.10.2020 klo 15:09
Uutinen

Suomen Yrittäjien liittokokouksessa korona-altistus

Suomen Yrittäjien liittokokoukseen lauantaina 17.10. Jyväskylässä osallistuneella henkilöllä on todettu koronatartunta tiistaina 20.10.

Kyseinen henkilö osallistui Jyväskylän Paviljongissa myös ennen liittokokousta lauantaina järjestettyyn valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jakoon. Hänen oireensa ovat alkaneet sunnuntai-iltana.

– Yksi työntekijämme on saanut positiivisen testituloksen. Hän on lieväoireinen. Sairastunut käytti kokouksessa koko ajan maskia, jos ei ollut ruokailutilanne, Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo.

Suomen Yrittäjät on ollut yhteydessä viranomaisiin. Kokoukseen osallistujia on informoitu tilanteesta.

Kyseisen henkilön kanssa läheisesti tekemisissä olleet henkilöt ovat saaneet Yrittäjiltä erillisen yhteydenoton. Kaikki liittokokoukseen osallistuneet henkilöt ovat myös saaneet tiedon asiasta.

–Työntekijämme tapasi pienen joukon osallistujista, Mikael Pentikäinen toteaa.

Järjestelyt THL:n ohjeiden mukaan

– Kokouksessa noudatettiin turvaohjeita. Kokoustilassa kaikilla yleisössä oli koko ajan maskit pois lukien puhujat, jotka esiintyivät lavalta turvallisen välimatkan päästä, Pentikäinen kertoo.

Suomen Yrittäjien liittokokouksessa oli noin 150 osallistujaa, osin eri aikaan ja eri paikoissa Paviljongissa. Kokouksessa muun muassa valittiin järjestölle uusi puheenjohtajisto.

– Kokous piti järjestää livenä, koska liittokokouksessa tehtiin äänestäen henkilövalintoja eikä sähköinen äänestäminen ollut mahdollinen. Kokous pidettiin erittäin karsittuna. Muun muassa yrittäjäpäivät peruttiin eikä iltatilaisuuksia ollut, Pentikäinen sanoo.

Kaikki paikan päälle saapuneet saivat saapuessaan oman käsidesipullon ja kolme maskia. Monella oli myös oma maski.

– Istumapaikat oli merkitty selkeästi, Pentikäinen sanoo.

Tapahtumaa oli mahdollisuus seurata etänä, ja Yrittäjät suositteli tätä vaihtoehtoa kaikille osallistujille, joiden osallistuminen paikan päällä ei ollut välttämätöntä.

toimitus(at)yrittajat.fi