4.5.2017 klo 08:02
Uutinen

Taloushallinnon osaamisesta on hyötyä harrastuksissakin

Toisen vuoden opiskelija Petra Talja, 21, opiskelee kaksoistutkintoa Ammattiopisto Tavastiassa. Hän kirjoittaa ylioppilaaksi vuoden kuluttua ja valmistuu liiketalouden perustutkinnosta merkonomiksi.

Petra Talja päätyi Hämeen Yrittäjiin työssäoppimisjaksolle vähän vahingossa. Hän oli jo ehtinyt sopia työssäoppimispaikasta, mutta työssäoppimisen toteutus olisi mennyt vaikeaksi. Hämeen Yrittäjistä järjestyi paikka nopealla aikataululla.

Jakson aikana hän on tehnyt muun muassa ostolaskujen tiliöintejä ja palkanlaskentapohjaa. Lisäksi hän on avustanut muun muassa yhteistietojen keräämisessä.

Viime viikolla hän suoritti näytön oppimastaan. Opiskeluihin kuuluu vielä yksi työssäoppimisjakso, jonka on määrä olla tulevana syksynä.

-Olen viihtynyt sekä koulussa että työssä, kun tekeminen on niin erilaista, Petra kertoo.

Petran tie merkonomiopiskelijaksi kulki aivan omaa reittiänsä. Hän ehti opiskella lukiossa vuoden, kunnes jäi miettimään mitä haluaa tehdä. Avuksi tulivat työharjoittelujaksot Kiipulan kautta.

-Mietin jatkanko lukiossa vai haenko kauppikseen. Päätin sitten yhdistää ne, koska olin kolmasosan lukiosta jo suorittanut, hän kertoo.

Taloushallinnollisesta osaamisesta on hyötyä myös harrastuksissa. Hän kuuluu Janakkalan teatteriseurueen hallitukseen ja toimii siinä sihteerinä.

-Meillä on rahastonhoitaja erikseen, mutta on siitä hyötyä, että ymmärtää asioita, hän toteaa.

Tulevaksi kesäksi Jats valmistelee näytelmää yhteistyössä Pyhämäen kesäteatterin kanssa. Näytelmän nimi on Isänmaamme kurjuus ja kunnia 1917, ja sen on kirjoittanut ohjaaja Eero Laaksonen.

Näytelmää tehdään lähes parinkymmenen hengen voimin. Petralla on siinä useita rooleja, hän esittää muun muassa sosialistia, vankia ja kyläläistä. Vaikeinta Petran mielestä on puhua Hämeen murretta, sillä se on niin lähellä yleiskieltä.

Petra on ollut mukana Janakkalan Teatteriseurueessa alakoululaisesta saakka. Harrastukseen hänet houkutteli mukaan kaveri. Erityisesti hänellä on jäänyt mieleen viime kesän näytelmä Vieraas maailmas, joka kertoi Karjalan evakoista.

-Näytelmä oli koskettava, ja yleisö oli jokaisessa näytöksessä mukana, Petra kertoo.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi