Kuva: Pixhill
14.3.2024 klo 09:37
Uutinen

Tätä mieltä tilitoimistot ovat verottajasta – ”Vastaukset kriittisempiä kuin yrittäjien”

Kaksi kolmesta tilitoimistosta on sitä mieltä, että yritysten veroasiat pystyy hoitamaan Verohallinnon ohjeiden avulla.

Tilitoimistoista 89 prosenttia suhtautuu verotukseen myönteisesti. Tämä selviää Verohallinnon teettämästä kyselystä, jossa tiedusteltiin ensimmäistä kertaa erikseen tilitoimistojen näkemyksiä verotuksesta ja Verohallinnosta.

Tilitoimistoista 68 prosenttia oli samaa mieltä siitä, että yritysten veroasiat pystyy hoitamaan Verohallinnon ohjeiden avulla. Verohallinnon palveluita piti toimintavarmoina 62 prosenttia tilitoimistoista.

– Tilitoimistojen vastaukset ovat kriittisempiä kuin yrittäjien, mikä kertoo siitä, että veroasioiden käytännön hoitamiseen on tullut paljon teknisiä muutoksia. Lisäksi iso osa veroasioista on tulkinnanvaraisia, mikä on tietysti kirjanpitäjille haastavaa, asiakkuusjohtaja Eveliina Hannula Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.

Kyselyyn vastanneista yrityksistä 79 prosenttia oli samaa mieltä siitä, että yritysten veroasiat pystyy hoitamaan Verohallinnon ohjeiden avulla. Tärkeimmiksi lähteikseen yritysten veroasioissa vastaajat mainitsivat vero.fi-sivuston, kirjanpitäjän tai tilitoimiston sekä muut internet-sivustot.

Yrityksistä 87 prosenttia piti Verohallinnon palveluita toimintavarmoina, kun vuonna 2019 tätä mieltä oli 71 prosenttia yrityksistä.

99 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että verotuksen suhteen oikein toimiminen kannattaa. Vuonna 2019 tätä mieltä oli 95 prosenttia yrityksistä. 

Tutkimukseen haastateltiin marraskuun 2023 ja tammikuun 2024 välillä kaikkiaan 329 yritystä, joista 37 oli tilitoimistoja.

Verohallinto toteutti viime vuoden lopussa asiakasymmärrystutkimuksen, joka pureutui ennen kaikkea tilitoimistojen tarpeisiin.

– Tilitoimistot ja kirjanpitäjät ovat Verohallinnolle tärkeä sidosryhmä, ja haluamme, että he voivat hoitaa asiakasyritystensä veroasiat mahdollisimman vaivattomasti ja mutkattomasti. Tiedossa on, että esimerkiksi veronkantolain muuttaminen helpottaisi merkittävästi tilitoimistojen työtä, kun verojen maksu- ja palautussääntöjä yksinkertaistettaisiin, asiakkuusjohtaja Hannula sanoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus