5.2.2020 klo 11:33
Uutinen

Tilaus telakalta tuplasi henkilöstön

Jokioislainen FM-Haus Oy on saanut Meyer Turku Oy:ltä tilauksen kahden ison toimistorakennuksen rakentamisesta Turun telakalle. Yksi rakennus valmistetaan 54 moduulista ja se kattaa yli 3000 neliötä. Yhteensä tilauksen suuruus on siis 108 moduulia ja 6000 neliömetriä.

– Ensimmäisen rakennuksen luovutus tapahtui marraskuun lopussa ja aloimme asentaa toista joulukuun alussa. Sen on määrä valmistua helmikuun aikana, FM-Haus Oy:n toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

FM-Hausin rakentamiin uusiin toimistotiloihin tulee työpisteet yli 600 ihmiselle.

Rekrytointeja ja lisätyövuoroja

– Meyeriltä otettiin meihin yhteyttä, sillä he halusivat rakentaa tiloista mahdollisimman ekologiset. Me rakennamme puusta, jonka lisäksi tilat täyttävät myös heidän energiatehokkuudelle ja ilmanvaihdolle asettamat vaatimukset.

Suuri tilaus on näkynyt uusina rekrytointeina ja lisätyövuoroina FM-Hausin tehtaalla, jossa moduuleita rakennetaan kiihtyvällä tahdilla. Ennen tilausta Jokioisilla työskenteli runsaat 40 henkilöä. Tällä hetkellä henkilöstön määrä on noin 80.

– Vuonna 2018 tuotannostamme valmistui kaikkiaan 32 moduulia, kun viime vuonna vastaava luku oli 136. Suurin osa näistä kuului Meyerin tilaukseen, mutta kysyntä on kasvanut tasaisesti kaikilla toimialoilla.

Enemmän kerroksia puurakentamiseen

Meyerin tilaus on FM-Hausille merkittävä paitsi kokonsa puolesta, mutta myös siksi, että yritys pääsi hyödyntämään siinä uutta Mestariripa-kehikkoratkaisuaan.

– Kehikkoratkaisun avulla moduuleista saadaan entistä kestävämpiä. Yksi- ja kaksikerroksisten rakennusten sijaan pystymme nyt rakentamaan monikerroksisia puurakennuksia, Sjöman kertoo.

Uuden tekniikan myötä moduulirakentaminen on aiempaa kustannustehokkaampaa, sillä kerrosrakentamisen ansiosta pienemmällä maa-alalle on mahdollista saada enemmän rakennettuja neliöitä.

– Moduulirakentamisen hyödyt on alun perin keksitty laivateollisuudessa, joten on luonnollista, että myös Meyerin uudet toimistorakennukset rakennetaan samalla tekniikalla, Sjöman summaa.

Kuvateksti: Meyer Turun telakka tilasi Jokioisilta kaksi isoa toimistorakennusta. Yli puolen hehtaarin kokonaisuus muodostuu 108 moduulista: Kuva FM-Haus