1.8.2022 klo 08:38
Uutinen

Touhua ja viihdettä aikuiseen makuun

Viihdekeskus Hämptonin tuore aktiviteetti- ja klubikonsepti Hämeenlinnan Kantolassa on piristävän erilainen. Aikaisemmin tilassa sijainneen suurkirpputorin kävijät saattavat hieraista silmiään astuessaan värivalojen, elektronisten pelien ja tapahtuma-areenoiden säihkyvään maailmaan.

Hauholainen Elton Korhonen on pyörittänyt vieressä sijaitsevaa lasten sisäleikkipuisto Touhutaloa muutaman vuoden ajan. Viihdekeskus Hämptoniin ajateltiin houkutella Touhutalosta uloskasvaneet aikuisempaan makuun suunnatuilla viihdykkeillä.
–Klubi- ja keikkatoiminnan myötä päätettiin suunnata palvelut kuitenkin hiukan vanhemmille. Hämeenlinnassa kun on hirveän vaikea saada nuoria liikkeelle. Erilaisuus on myös meidän myyntivalttimme. Tällaista ei ole ennen nähty Hämeenlinnassa, joten ihmisiä täytyy ensin totuttaa uuteen erilaiseen.

Paikkaa ja sen tarjontaa markkinoidaan vahvasti myös yrityksille ja ryhmille. Korhonen laskeskelee, että jo ensimmäisinä kuukausina yli puolet myynnistä on suuntautunut ryhmille.

Asiakasvirta kasvaa haasteellisesta sijainnista huolimatta

Naapuritontilla sijaitsevasta Kantolan Tapahtumapuistosta saatiin kesällä asiakasvirtaa esimerkiksi Weekend-festareilta.
– Weekendillä oli omat haasteensa, mikä heijastui kumppanuuksiin paikallisten yritysten kanssa. Saimme silti mukavasti kävijöitä, vaikka he joutuivatkin hieman harhailemaan alueella puhelimet kädessä. Näin lyhyellä kokemuksella emme pysty vielä arvioimaan, miten paljon meille yleensä kanavoituu asiakkaita kaupungista tai sen ulkopuolelta, toteaa Korhonen.

Korhonen myöntää, että paikan sijainti teollisuusalueella muutaman kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta on haasteellinen. Touhutalon kanssa on ollut helpompaa, sillä sinne tullaan yleensä perheen kanssa omalla autolla. Julkiset liikenneyhteydet alueelle ovat heikot.
– Viihdekeskuksen tapahtumissa tukeudumme osittain alkoholin myyntiin, joten se ei ole oman auton kanssa toimiva yhtälö. On mukavaa, että kaupungin uudet sähköpotkulaudat pääsevät tänne asti, mutta se on aina yksi ylimääräinen kynnys.

Jenkki-inspiraatio suomalaisella twistillä

Inspiraatio Viihdekeskukseen on saatu rapakon toiselta puolelta Jenkeistä. Kun Touhutalon liiketoiminnasta jäi ylimääräistä investointirahaa ennen korona-aikaa, kypsyteltiin idea Viihdekeskuksesta.
– Onneksi lähdettiin kehittämään, sillä alue hiljalleen vilkastuu. Esimerkiksi kaupunki on nyt rakentamassa ihan viereen frisbeegolf-rataa, iloitsee Korhonen.

Aktiviteettien ja pelien ohella toista tukijalkaa bisnekselle haetaan klubitoiminnasta. Kesällä on pidetty pari klubi-iltaa keikkailevien artistien esiintyessä ja tätä on tarkoitus jatkaa säännöllisemmin syksyllä.
– Klubimme on enemmän venue-tyyppinen paikka kuin yökerho. Tarkoituksena on saada sinne parin viikon välein jokin tapahtuma.

Noin 3000 neliömetrinen tila on valtava ja siellä on vielä resursseja uusille toiminnoille. Self-made-yrittäjäksi tunnustautuva Korhonen räknäilee, että jokainen neliö on tarkoitus saada tuottamaan ja tyhjätkin nurkat tulevat täyttymään uusilla ideoilla.
– Lasersota toivottavasti saadaan auki lähiaikoina ja uskon sen suosioon. Ja nyt suunnitellaan myös ravintolaa tuohon välitilaan. Aktiviteettimme sopivat niin pienemmille ryhmille, kiteyttää Korhonen.