13.3.2017 klo 15:56
Uutinen

Tulevaisuuden kaupunkiasumista Raksa-messuilla

Raksa-messuilla pääsee tutustumaan Hennalan vanhaan punatiilikasarmiin. Kasarmialue on ollut yli sadan vuoden ajan suljettu kaupunkilaisilta.

Tulevana viikonloppuna järjestettävillä Raksa-messuilla esitellään uudenlaista tulevaisuuden kaupunkiasumista, kun Hennalan vanha punatiilikasarmi ympäristöineen esittäytyy tapahtumassa omalla teemaosastollaan. Sunnuntai-iltapäivänä alueesta kiinnostuneet pääsevät vierailemaan myös paikan päällä. Suomen suurimpiin rakennusalan erikoistapahtumiin lukeutuva Raksa avautuu Lahden Messukeskuksessa perjantaina 17. maaliskuuta.

Kahden kilometrin päässä Lahden keskustasta sijaitseva, yli sadan vuoden ajan kaupunkilaisilta suljettuna ollut Hennala ja vehreät puistot ovat saamassa uuden elämän. Uusi alue on yhdistelmä kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuista Lahtea, urbaania luontoa ja tulevaisuuden kaupunkiasumista. Monien mahdollisuuksien Hennalaan rakennetaan asuntoja, palveluja ja työpaikkoja tuhansille ihmisille. Lahden seutu on Suomen suurimpia kasvukeskuksia, ja tavoitteena on tehdä Hennalasta kiinnostava alue sekä yrittämisen, asumisen että matkailun näkökulmasta.

Raksan Hennala-teemaosasto esittelee niin alueen historiaa, tätä päivää kuin monipuolista tulevaisuuttakin. Osastolla pääsee tutustumaan alueen suunnitelmiin ja tapaamaan alueen asiantuntijoita, yrityksiä sekä asukkaita. Sunnuntaina 19.3. vietetään Raksassa ja Hennalassa erityistä teemapäivää. Messuesittelyn lisäksi alueella on iltapäivällä avoimet ovet, jolloin miljööseen voi tutustua muun muassa suunnistusradan muodossa. Ilmainen messubussi kuljettaa Raksa-messuvieraita Lahden Messukeskuksesta Hennalaan. Paikan päälle voi tulla myös omalla autolla.

Rakentamisen ja remontoinnin suurtapahtuma Raksa tarjoaa tänä vuonna erityisen paljon tärkeää tietoa ajankohtaisista asumiseen liittyvistä uusista lakimuutoksista ja viranomaisvaatimuksista. Tapahtumassa jaetaan myös runsaasti uusia ideoita sekä neuvoja niin uudisrakentajille, pien-, rivi- ja kerrostalojen asukkaille kuin kesämökkiläisille ja pihojen kunnostajillekin. Lahden Messukeskuksessa 17.-19. maaliskuuta järjestettävillä messuilla on mukana lähes 300 yrityksen tuotteet ja palvelut.

Raksan yhteydessä järjestetään avajaispäivänä 17.3. ilmainen seminaari, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa alan ammattilaisille ja pienrakentajille. Seminaarin aiheita ovat muun muassa asbestilain soveltaminen remonttiprojekteissa, tupakkalaki kiinteistössä, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen tuet kiinteistölle sekä aurinkokeräimien hyödyntäminen kiinteistöissä. Raksa-seminaarin järjestää messujen asiantuntijatoimikunta yhteistyössä Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen ja Ladecin kanssa.

Raksa-messujen monipuolinen tietoiskuohjelma tarjoaa opastusta muun muassa putkiremonttiin, rakennusprojektin suunnitteluun ja kodin valaistukseen. Luvassa on myös vinkkejä sisustamiseen, nikkarointiin ja pihasuunnitteluun. Hyödyllistä tietoa rakennus- ja remonttihanketta aloittaville on tarjolla messujen yhteydessä toteutettavissa Peruskorjaamisen ja rakentamisen kehittämiskeskus PRKK:n ilmaisissa rakentaja- ja remonttikouluissa. Raksan isäntäparina toimii Löytäjät-sarjasta tuttu parivaljakko, huonekalupuuseppä Uolevi Nurmi ja sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen.

Hämeen Yrityssanomien numero 3-4 ilmestyy 30.3. Lehdessä lisää ajankohtaista rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvää asiaa teemasivuilla.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi