14.5.2021 klo 09:00
Uutinen

Urpolan Kartanolle tunnustus vastuullisesta matkailupalvelusta

Visit Finland on suorittanut vastuullista matkailua edistävän Sustainable Travel Finland -ohjelman. Tunnustusmerkki on myönnetty Humppilassa sijaitsevalle Urpolan Kartanolle Humppilaan huhtikuussa 2021.

Urpolan Kartanon päärakennus on remontoitu ravintolaksi vuonna 1984, jonka jälkeen tilan toimintaa on kehitetty ja alueelle on rakennettu muun muassa Viikinkisaunan Saunamaailma. Kaikessa toiminnassa on otettu huomioon ekologisuus ja kestävyys sekä tehty yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Myös kartanon historiallista ympäristöä on vaalittu.

– Olemme saaneet merkin käyttöoikeuden osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Vastuullisuus matkailussa on hyvin laaja-alaista, käsittäen monta osa-aluetta sekä ekologisesta, kulttuurisesta, taloudellisesta että sosiaalisesta kestävyydestä. Olemme hyvin iloisia, että pitkäaikainen työ on palkittu, yrittäjä Leena Kylämarkula kertoo.

Vastuullisuus on tekoja, ei sanahelinää

Urpolan Kartanolle myönnettiin jo aikaisemmin Suomen Luomumatkailuyhdistys – ECEAT Suomi ry:n sertifikaatti ekologisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä vuonna 2020.

Yrityksen vastuullisuuteen kuuluu esimerkiksi, että tarjottavat ruuat valmistetaan omalla pellolla ja lähellä tuotetuista raaka-aineista, energian ja veden kulutukseen kiinnitetään huomiota sekä rakentamisessa on käytetty ekologisia ja kierrätettäviä materiaaleja. Kartanon historiallista puustoa ja kasvistoa on vaalittu.

Kartano sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsinki-Pori ja Turku-Tampere-valtateiden lähes risteyksessä, vain muutama kilometri Porin suuntaan. Esimerkiksi Liesjärven kansallispuistoon ja Torronsuon kansallispuistoon on vain noin puolen tunnin ajomatka.

Yrityksellä on tilausravintolan ja saunamaailman lisäksi samassa pihapiirissä myös majoitustiloja isommille ja pienemmille ryhmille hirsimökeissä ja lisämajoitustiloissa 45 henkilölle. Pihapiirissä sijaitseva kädentaitajien ”aarreaitta” Tilkkutex, jonka valikoimissa on värikylläisiä kankaita ja erilaisia ompelutarvikkeita, on kartanon, majoitusten ja saunojen lisäksi tutustumisen arvoinen käyntikohde.

Tutustu myös:

Urpolan Kartanon verkkosivut

Sustainable Travel Finland -ohjelma