9.8.2022 klo 08:26
Uutinen

Jouko Aholan vahvuudet kannattelevat myös yrittäjyyttä

Hämeenlinnalainen Jouko Ahola on monilla saleilla ja maailman turuilla sekä kameroiden edessä kovaksi keitetty monitoimimies. Meriittejä löytyy niin maailman vahvimpana miehenä, kansainvälisenä elokuvanäyttelijänä kuin yrittäjänä. Mitä Jokelle kuuluu tänään?

Jouko Ahola, mikä innosti lähtemään kuntosaliyrittäjäksi?

– Aikanaan kuntosali, jolla kävin, oli jatkamassa toimintaansa eri paikassa. Siinä lähdin miettimään, minkä näköinen oma unelmasali olisi, ja lopulta lähdin etsimään sopivaa tilaa sille.

Kuntosali Like erottuu muista Hämeenlinnan saleista selvästi, esimerkiksi voimanostotiimin, kisojen ja vahvamiesvälineiden osalta. Onko se ollut markkinoinnin valttikortti?

– Joo, ei tällaista ole nähty Hämeenlinnassa. Meillä on SVNL:n alainen voimanostotiimi, mutta muiden voimalajien parissa on sen verran vähän urheilijoita, että omaa tiimiä ei olisi kannattavaa ylläpitää. Valttikorttina on juuri tuo, että meillä on kaikkea kaikille. Meillä on täällä fasiliteetit eri voimalajien harrastajille, kiipeilijöille ja kaikille muillekin kuntoilijoille. Lisäksi meillä on huomioitu lapsiperheiden tarpeet.

Olet monessa mukana. Olet yrittäjä, näyttelijä ja ilmeisen isossa roolissa myös poikasi voimailu-uralla. Mikä on painopiseenä?

– No tietenkin tämä sali on nyt kärjessä, mutta teen myös rakennushommia, että saisin pidettyä talouden tasapainossa. Korona heitti meidät pois raiteilta, eikä olla päästy vielä takaisin. Eli tällä hetkellä tärkeimpänä on sali, sitten rakentaminen ja kolmanneksi näytteleminen.

Tuleeko paljon kyselyitä erilaisiin viihdeprojekteihin: leffat, TV, tms?

– Ei enää, koska olen aika paljon kieltäytynyt niistä aikanaan. En halua lähteä mukaan mihinkään humpuukiohjelmaan, mistä ei ole mitään hyötyä kenellekään. Olen parhaillaan mukana yhden elokuvan kuvauksissa, mikä on hyvä asia. Pyrin pitämään itseni kunnossa myös sen takia, koska roolini ovat usein fyysisiä.

Innostiko poikasi Onnin lähteminen voimanostoon kaivamaan omatkin kamppeet esille ja lähtemään kisaamaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999?

– Aioin lähteä jo 4 vuotta sitten kisaamaan, mutta sitten tuli korona. Vaikka olin maastavedon SE-kunnossa, en voinut kisata rajoitusten takia.

Onko sinulla tarkoituksena tehdä kuntosalista enemmän tunnettu kaupungissa vai lajipiireissä?

– Tietenkin enemmän kaupungissa. Vaikka on mukava nähdä eri lajien harrastajia tulevan käymään ympäri Suomen tai jopa maailmalta tulleita turisteja, niin kuitenkin nämä kävijät ovat marginaaliryhmiä ja sillä ei pidetä salia pystyssä. Tietenkin sijaintimme keskustan ulkopuolella on jonkinasteinen ongelma. Julkisia kulkee yksi linja salin ohi ja useita linjoja 500 metrin päässä olevalle pysäkille. Toisaalta vahvuutenamme on rajaton määrä parkkipaikkoja sekä harjoittelumahdollisuus laajenevalla voimailupuistossa pihalla, jollaista ei ole muilla toimijoilla Hämeenlinnassa.

Miltä näyttää tulevaisuus?

– Meille on tulossa pihalle ulkosali crossfit-kontteineen jossain vaiheessa, joten toivotaan niiden herättävän vähän ekstrakiinnostusta. Tarkoitus olisi saada hieman lisää kävijöitä, mutta kuitenkin niissä rajoissa, että kenenkään harjoittelu ei kärsi tilan puutteesta.

Haastattelijana ja kuvaajana Aleksi Lehtonen. Aleksi työskenteli heinäkuun 2022 Hämeen Yrittäjien kesätoimittajana ja somettajana.

Muita kiinnostavia aiheita