23.5.2019 klo 09:12
Uutinen

Varsinais-Suomen Yrittäjien hallitus: EU-rahat ohjattava tukemaan maamme kasvua

Varsinais-Suomen Yrittäjät ohjaisi EU-rahat tukemaan aluekehitystä ja positiivisen rakennemuutoksen kasvualueita.

Parhaillaan käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa käsitellään yhtenä asiana EU:n rakennerahastoja. Niiden tavoitteena on muun muassa parantaa ja tukea työllisyyttä ja työllistymisedellytyksiä sekä lisätä alueiden kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta.

Kehitysrahat on perinteisesti Suomessa ohjattu Itä- ja Pohjois-Suomeen.

– Varsinais-Suomi ja Uusimaa ovat maamme kasvun vetureita, joissa kärsitään muun muassa osaamis- ja työntekijäpulasta. Esimerkiksi Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies on peräänkuuluttanut EU-rahojen jakoperiaatteiden uudistamista. Kannatamme tätä: rakennerahat tulisi ohjata realistisen aluekehityksen mukaan ja tukemaan kasvua, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen sanoo.

Varsinais-Suomen Yrittäjien hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan keskiviikkoiltana.

– Nykyisessä poliittisessa tilanteessa yrittäjän puolestapuhujia tarvitaan niin Suomessa kuin Euroopan unionissa. Yksi vaikuttamisen paikka on sunnuntaina käytävissä eurovaaleissa, Hakkarainen sanoo.

Euroopan unioni on suomalaisen yrittäjän kotimarkkina. On arvioitu, että EU-sääntely vaikuttaa noin kahteen kolmasosaan merkittävistä Suomen hallituksen lakiesityksistä ja arvioiden mukaan jopa 90 prosenttia uudesta elinkeinolainsäädännöstä perustuu ainakin osaksi EU-sääntelyyn.

EU:n päätöksenteko vaikuttaa suoraan tai välillisesti kaikkiin jäsenmaiden yrityksiin – siis myös Suomessa. EU:n käytännön vaikutukset näkyvät sääntelynä, ohjelmina ja hankkeina. Suurin osa eurooppalaisista yrityksistä on pk-yrityksiä.

– Yrittäjän on tärkeää käyttää äänensä ja käyttää se yrittäjyyttä ymmärtävän ehdokkaan hyväksi, Hakkarainen toteaa.