100 prosenttia kahden polven voglialaisia. Kuvassa vasemmalta Valtteri, Markku, Kristiina, Pauliina, Katriina ja Marjaana Virtanen.
23.5.2022 klo 10:55
Uutinen

Voglia: Elämänkumppanina jo kolmannessa polvessa

1983 perustettu muotitalo Voglia Hämeenlinnan Lammilta on jo kolmannen polven perheyritys. Katriina Virtanen otti vastaan toimitusjohtajuuden vuonna 2019 isältään Markku Virtaselta.
– Vastuunotto ei sinänsä jännittänyt, sillä olinhan työskennellyt perheyrityksen eri tehtävissä, tätä ennen markkinointipäällikkönä. Jo vuonna 2004 muistan aloittaneeni Voglian Tuulosen myymälässä apulaisena, muistelee Katriina.
Markku Virtanen kertoo, että hän oli pohtinut sukupolvenvaihdosta jo 2015–2016 tienoilla ja päätti, että alkaa olla oikea aika uudistua.
– Huomasin, että Katriinalla on aito tahto ja ideoita viedä yritystä eteenpäin, kertoo Markku Virtanen.

Omistusjärjestelyt tehtiin niin, että Markku Virtanen omistaa 50 % osakkeista ja lapset Katriina, Marjaana, Pauliina ja Valtteri omistavat toisen puolikkaan. Kolmannen polven Virtasista toimitusjohtaja Katriina on täysipäiväisesti mukana yrityksessä.

Vankka kotipesä ja uudistuksen voimakkaat tuulet

Katriinan uusi vetovastuu sekä hallitustyöskentelyn uudistaminen polkaisi käyntiin useita uudistuksia perheyrityksessä. Yhtiörakennetta kehitettiin, strategiaa ja brändiä uudistettiin.
– Arvostan Katriinan rohkeutta viedä asioita eteenpäin. Epidemia-aallon alkuvaiheissa, jolloin kaikki olivat ihmeissään, olisin saattanut jopa keskeyttää yritystoiminnan joksikin aikaa, kuvailee Markku.

Kotipaikalla Hämeenlinnan Lammilla toimivat yrityksen johto, hallinto, markkinointi ja suunnittelu. Vaatetusyrityksen tuotanto pyörii nykyään suurimmilta osin Viron tuotantoyksikössä.

VOGLIA

on italiaa ja suomennettuna tarkoittaa vahvaa tahtoa, toivetta ja toivomusta.

Hallitus- ja brändityö tuottavat kestävää kehitystä

Uudistusten käynnistämiseksi Voglia Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi kutsuttiin kokenut ketju- ja brändijohtaja sekä hallitusammattilainen Marina Vahtola. Tätä kautta on saatu laaja-alaista näkemystä ja strategiaosaamista.
– Oman isäni kanssa työskennellessä hallitus oli ”isä ja poika”. Kävimme läpi kuukausiraportit ja pöytäkirjat tehtiin lain vaatimusten mukaan. Katriinan tullessa mukaan hankimme mukaan objektiivista ja laaja-alaista näkemystä myös perheen ulkopuolelta, sanoo Markku Virtanen.
– Itselläni ei ole kokemusta muunlaisesta hallitustyöskentelystä. Arvostan vankkaa kokemusta ja puolueetonta otetta näkemyksen rinnalla. Sitä ei saa oppikirjoista, myöntää Katriina Virtanen.

”Tuotteemme ovat hyvin korkealaatuisia ja meillä on vastuulliset kasvot.”

Katriina Virtanen

Voglialaiset kertovat itsestään painokkaasti vastuullisen muodin tuottajana. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Yrittäjät kertovat sen kiteytyvän luotettavuuteen ja kestävyyteen.
– Luomme tuotteita mahdollisimman pitkään käyttöön. Herätämme luottamusta toimintatavallamme ja haluamme avoimuudellamme vaikuttaa positiivisesti myös asiakkaiden valintoihin, vakuuttaa Katriina Virtanen.

Tämä verkkoartikkeli on lyhennetty versio Hämeen Yrityssanomissa 27.5. julkaistavasta yritystarinasta. Lehti on luettavissa myös näköisjulkaisuna verkkosivuillamme.