18.6.2017 klo 08:02
Uutinen

Vuoden lammilainen palvelu on paikallislehti Keski-Häme

Paikallislehti Keski-Häme valittiin parhaaksi lammilaiseksi palveluksi LC Lammin Pellavamarkkinoilla. Vuoden kulttuuritekona palkittiin Lammin Kotiseutulehti.

Koko ilmestymisaikansa yksityisessä omistuksessa ollut paikallislehti Keski-Häme palkittiin Vuoden lammilaisena palveluna LC Lammin perinteisillä Pellavamarkkinoilla. Keski-Hämeen ensimmäinen numero ilmestyi 14.9. 1956, joten lehti on palvellut tiedonvälittäjänä lukijoitaan jo yli 60 vuotta.

– Keski-Hämeen ensimmäinen numero ilmestyi vaatimattomasti nelisivuisena, eikä automaattisesti saavuttanut suurta suosiota, kertoo yrittäjä Esa Joensuu.

Ennen Keski-Hämettä Lammilla ilmestyivät Kotiseutuviesti ja Pitäjäin Sanomat -nimiset lehdet. Pitäjäin Sanomien taustavaikuttajana toiminut lääkäri Paavo Hirvelä sai houkuteltua Seppo Saartaman Lammille paikallislehden julkaisijaksi. Saartaman myötä seudulle saatiin pysyvä, ammattimaisesti toimitettu paikallislehti.

– Lehteen ovat pitäjäläiset voineet aina kirjoittaa mielipiteitään, lehden kautta on voinut tehdä erilaisia ehdotuksia ja kertoa epäkohdista. Tämä kaikki ja yli 60 vuoden tiedotustyö on todella merkittävää ja parasta lammilaista palvelua, todettiin palkitsemisperusteluissa. Palkinnon myöntävät LC Lammi ja Lammi-Seura.

Samassa yhteydessä palkittiin toinenkin lammilainen julkaisu. 50 vuotta täyttävä Lammin Kotiseutulehti sai LC Lammin vuoden 2017 kulttuuripalkinnon. Valitsijaraadit olivat tehneet päätöksensä toisistaan tietämättä. Palkinnon ottivat vastaan päätoimittaja Susanna Mattila ja perustamisvuodesta lähtien mukana ollut kotiseutuneuvos Kaisu Koskue.

– Lammin Kotiseutulehden synty ei ole kenenkään henkilön aikaansaannosta, vaan taustalta löytyy Lammin nuorisoparlamentti. Lehden syntyhistoriasta on tulossa Tauno Lemolan kirjoittama artikkeli tulevaan lehteen, kertoi Koskue.

Pellavamarkkinat järjestettiin eilen lauantaina Lammilla 46. kerran. Tänä vuonna markkinoita vietettiin teemalla Kestävä kehitys. Lammin Pellavamarkkinat on Lammin suurin yleisötapahtuma, ja sen järjestelyistä vastaa Lionsien lisäksi lukuisa joukko lammilaisia yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Myös markkinamyyjiä oli Hakkalan koulun kentällä ja ympäristössä useampi sata.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi