Hyvän päätöksen päälle lähdettiin lasten kanssa torin luistinradalle. Kuvassa Sari Järvinen, Atte Tarri, Helena Närvä ja Roosa Aaltio.
14.12.2021 klo 15:10
Uutinen

Hämeenlinnan yksityiset päiväkodit yhdistivät voimansa

Hämeenlinnan varhaiskasvatusalan yksityiset palveluntarjoajat vahvistavat asemaansa ja perustivat rekisteröidyn yhdistyksen yhteistyö- ja etujärjestöksi toimialan yrityksille. Perustamiskokous pidettiin 14.12.2021.
– Tarve säännölliselle vuoropuhelulle ja vaikuttamiselle on noussut viimeisen parin vuoden aikana vahvasti esiin. Yhdistyksen tavoitteena on toimia äänenkäyttäjänä ja edunvalvojana meitä kaikkia yksityisiä koskevissa yleisissä asioissa, kertoo päiväkotiyrittäjä ja kaupunginvaltuutettu, yhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Atte Tarri Karhunkyyti Oy:stä.

Yhdistys aikoo viestiä vahvasti toiminnastaan julkiselle puolelle ja pyrkii hyvään yhteistyöhön. Onhan yksityisellä palvelutarjonnalla jo nytkin vahva osuus ja rooli seudun varhaiskasvatuksessa.

– Ensi kesänä tulee uusi työehtosopimus ja tämä tietää palkankorotuksia sekä kustannusten nousua alalle. Vielä on paljon jumpattavaa esimerkiksi kevään palvelusetelisääntökirjan uudistuksessa ja siinä, että palvelusetelien arvo saataisiin kattamaan näitä kustannuksia, valottaa Tarri.

– Osa-aikaisten hoitosopimusten osalta tarvitsemme myös uudenlaista jäsentelyä ja hinnoittelun mallia, jatkavat Päiväkoti Sinitiuku -yrittäjät Helena Närvä ja Roosa Aaltio.

Yhdistys kertoo tiedotteessaan, että yksityinen varhaiskasvatus on julkista palvelua täydentävä ja toimintamuoto, jolla tulee olla tasapuolinen asema sekä edellytykset toteuttaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta. Näin turvataan monipuolinen ja laadukas päivähoito ja esiopetus jatkossakin kaikille hämeenlinnalaisille lapsille.

– Tämä on ainutlaatuinen malli. Olemme käytännössä kilpailijoita, mutta koemme enemmänkin täydentävän toisiamme ja tarjoavan vaihtoehtoja niin toisillemme kuin perheille. On helpompi käydä neuvotteluja kaupungin kanssa, kun olemme etukäteen keskustelleet oman yhteisen näkemyksemme, toteaa yrittäjä Sari Järvinen Jaarlin Päiväkodit Oy:stä.

Hämeenlinnan yksityiset päiväkodit ry:n jäsenet
  • Jaarlin päiväkodit Oy
  • Melukylän päiväkoti
  • Norlandian päiväkoti
  • Päiväkoti Karhuryhmä
  • Päiväkoti Sinitiuku        
  • Päiväkoti Pilke