22.3.2019 klo 09:57
Uutinen

Yrittäjäehdokkaiden määrä nousi Varsinais-Suomessa

Eduskuntavaalien ehdokaslistoilla on Varsinais-Suomen vaalipiirissä yhteensä 35 yrittäjäehdokasta. Määrä nousi vuoden 2015 vaaleista.

– On erittäin hyvä, että eri puolueiden listoilla on yrittäjyyttä ymmärtäviä ehdokkaita. Yrittäjiä tarvitaan päätöksentekopaikoilla – eduskunnassa säädetään myös yritystoiminta koskevat lait. Yrittäjät ja yritykset luovat uusia työpaikkoja, elinvoimaa ja hyvinvointia Suomeen, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen sanoo.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa ehdolla oli yhteensä 28 yrittäjää.

Eniten yrittäjäehdokkaita huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa on keskustalla: puolueen listalla on kymmenen yrittäjää. Kakkossijaa pitää kokoomus, jolla on viisi varsinaissuomalaista yrittäjäehdokasta.

Perussuomalaisilla on neljä yrittäjäehdokasta. Vihreillä ja Rkp:lla on listoillaan molemmilla kolme yrittäjää. Vasemmistoliitolla on kaksi yrittäjäehdokasta, Sdp:llä ei yhtään. Uusista toimijoista sinisellä tulevaisuudella on Varsinais-Suomessa myös kolme yrittäjäehdokasta. Liike nyt on nimennyt listalleen yhden yrittäjän.

Yrittäjäehdokkaiden määrä kasvoi valtakunnallisesti edellisistä eduskuntavaaleista noin viidenneksellä. Yrittäjäehdokkaita on koko Suomessa 437 kappaletta, kun heitä vuoden 2015 vaaleissa oli 364 kappaletta. Valtakunnallisesti suurimmat yrittäjäpuolueet ovat kokoomus (66 ehdokasta), perussuomalaiset (62) ja keskusta (61).

– On hienoa, että yrittäjillä riittää aikaa ja intoa yhteisten asioiden hoitoon oman yritystoiminnan ohella. Kannustan aivan kaikkia yrittäjiä vaikuttamaan tulevissa vaaleissa ja äänestämään yrittäjää, Jyrki Hakkarainen toteaa.

Ehdokastiedot on kerätty oikeusministeriöin vahvistamilta ehdokaslistoilta. Määriin on kerätty henkilöt, joiden tittelinä listoilla on yrittäjä sekä Suomen Yrittäjien keräämät omat tiedot yrittäjäehdokkaista.