Mikael Pentikäinen luovutti Yrittäjäristin timanttiristin yrittäjä Mika Walkamolle. Pentikäinen lainasi ristin saajan aikaisemmin sanomaa: "Riskin ottajia tulee arvostaa, me tarvitsemme heitä lisää".
15.3.2023 klo 13:38
Uutinen

Yrittäjäristin timanttiristi Mika Walkamolle: Kaikki pelissä henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti

Matkailu, ravintola ja tapahtuma-alan yrittäjä Mika Walkamolle myönnettiin tänään yrittäjäristin timanttiristi. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen luovutti ristin Vanajanlinnassa järjestetyn elinvoimaseminaarin yhteydessä.

– Olen tavannut tuhansia ja palkannut satoja ihmisiä. On ollut ylä- ja alamäkiä. Nähty nousu- ja laskukausia; ilon ja surun hetkiä ja kaikkea siltä väliltä, Walkamo kuvailee omaa yrittäjätaivaltaan.

Walkamon yrittäjäura alkoi Squash tallista Katisten kartanon pihapiiristä 80-luvun lopulla. Seuraavan vuosikymmenen alussa oli vuorossa siirtyminen ravintola-alalle, jossa tarjontaa löytyi  useille hämäläisille tutuista menopaikoista, kuten Kauppari, Metropoli ja Roadhouse.

Tunnettu hämeenlinnalainen mainostoimistokin tuli 90-luvun puolessa välissä perustettua.  Vuosikymmenen lopulla alkoi taival Vanajanlinnan kanssa, josta on muotoutunut usealla paikkakunnalla toimiva matkailun ja tapahtuma-alan kansallisesti näkyvä kokonaisuus.

Walkamon mukaan vauras kansa tarkoittaa vahvaa valtiota. Se tarkoittaa, että tulevan hallituksen tulisi keskittyä vahvistamaan kansalaisten omaa taloutta.

– Viisas valtio auttaa jokaista vaurastumaan, jotta ihmisten rahat säilyvät ja kasvavat. Kansalaisen vahva talous on samalla puskuri pahan päivän varalle. Kun raha-asiat ovat kunnossa, se kantaa perillisille asti. Ja kotitalouksien vauraus on myös kansakunnan vaurautta, Walkamo evästää.

Walkamo toteaa yrittäjien ja yrityksien olevan hänelle sydämen asia myös päättäjänä.  Hämeenlinnalaisena kaupunginvaltuutettuna hänellä on takana kaksi täyttä valtuustokautta 90-luvulta ja nyt käynnissä olevalla kaudella hän istuu myös kaupunginhallituksessa. Yrittäjänä ja päättäjänä Walkamolla on vahva viesti meille kaikille.

– Riskinottajia tulee arvostaa. Vaatii paljon laittaa kaiken likoon henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Tämä maa ei pärjää ilman näitä riskinottajia. Me tarvitsemme heitä lisää, me tarvitsemme lisää työnantajia Suomeen, Walkamo summaa.