21.12.2018 klo 12:02
Uutinen

Yrittäjät äänestävät ahkerasti – 16 prosenttia ei vielä valinnut puoluetta

Pk-yrittäjät ovat ahkeria äänestäjiä, sillä 90 prosenttia heistä aikoo äänestää kevään eduskuntavaaleissa. Tämä käy ilmi juuri julkaistun Yrittäjägallupin tuloksista.

Pk-yrittäjistä aikoo äänestää eduskuntavaaleissa peräti 90 prosenttia. Vain viisi prosenttia kertoo, että ei aio äänestää. Viisi prosenttia ei osaa sanoa, äänestääkö.

Yrittäjien joukossa kokoomus on suosituin puolue, sitä aikoo äänestää 33 prosenttia gallupiin vastanneista. Toiseksi suosituin on keskusta, jota sanoo äänestävänsä 11 prosenttia vastaajista. Epävarmojen äänestäjien joukko on melko iso, sillä 16 prosenttia ei osaa sanoa vielä, mitä puoluetta äänestää. Lisäksi 11 prosenttia vastaajista ei halua kertoa puoluevalintaansa.

Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015 yrittäjät äänestivät eniten kokoomuslaisia ehdokkaita: heitä äänesti 39 prosenttia gallupiin vastanneista. Keskustaa äänesti 14 prosenttia, perussuomalaisia 9 prosenttia ja vihreitä seitsemän prosenttia vastaajista.

12 prosenttia ei halunnut kertoa, mitä puoluetta äänesti ja kuusi prosenttia jätti äänestämättä vuoden 2015 vaaleissa.

Yrittäjägallupilla kerätään säännöllisesti tietoa suomalaisten pk-yrittäjien suhtautumisesta erilaisiin ajankohtaisiin, yrityksiä koskeviin sekä niiden toimintaympäristöön liittyviin asioihin.

Tutkimukseen vastasi yhteensä 1009 pk-yrityksen edustajaa. Tiedonkeruu tehtiin joulukuun 2018 toisella ja kolmannella viikolla. Tulosten luottamusväli on kokonaistuloksen osalta +- 3,1 prosenttiyksikköä.

toimitus (at) yrittajat.fi