16.6.2021 klo 18:30
Uutinen

Yrittäjävaltuutettujen määrä kasvoi merkittävästi Varsinais-Suomessa

Yhteensä 264 yrittäjää valittiin valtuustoihin Varsinais-Suomessa. Yrittäjävaltuutettujen määrä kasvoi maakunnassa jopa neljälläkymmenellä viime kunnallisvaaleista.

Yrittäjäjärjestö arvioi positiivisen tulokseen vaikuttaneen paitsi ennätyssuuri yrittäjäehdokkaiden määrä, myös kuntavaaleissa puhuttaneet teemat vastuullisesta taloudenpidosta ja kuntien elinvoimaisuuden parantamisesta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä vaalien tulokseen. Läpimenneiden yrittäjien suuri määrä kertoo siitä, että moni varsinaissuomalainen luottaa yrittäjien kykyyn tehdä vastuullisia päätöksiä omassa kotikunnassaan. Yrittäjillä on paras käsitys siitä, millaisia päätöksillä rakennetaan elinvoimasta ja menestyvää kuntaa, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Eniten yrittäjävaltuutettuja kokoomuksella

Eniten yrittäjätaustaisia ehdokkaita kerännyt kokoomus sai myös eniten (83) yrittäjävaltuutettuja. Toiseksi eniten yrittäjätaustaisia valtuutettuja on keskustalla (81). Perussuomalaisten kasvu näkyi myös yrittäjävaltuutettujen määrän kasvussa, sillä 126:sta ehdokkaasta 40 lunasti myös paikkansa kotikuntansa valtuustoon. SDP:n listoilta valittiin yhteensä 11 yrittäjää valtuustoihin.

Prosentuaalisesti eniten yrittäjätaustaisia valtuutettuja on Varsinais-Suomessa Taivassalossa (59%), Vehmaalla (57,1%) ja Kustavissa (53,3%). Turussa yrittäjävaltuutettujen määrä tuplaantui, mutta silti valtuustossa on maakunnan vähiten yrittäjiä (12%). Turun lisäksi vähiten yrittäjiä on Raision (14%) ja Paimion (16%) valtuustoissa.

Varsinais-Suomen Yrittäjien tavoitteena on, että seuraavalla valtuustokaudella jokaisessa varsinaissuomalaisessa kunnassa luodaan ajantasainen elinkeinopoliittinen ohjelma ja päivitetään hankintastrategia.

– Teemme valtuutettujen kanssa tiivistä yhteistyötä ja olemme mielellämme mukana kuntien strategiatyössä. Yhdessä edistää tavoitettamme entistäkin yrittäjämyönteisemmistä ja elinvoimaisemmista kunnista, Munter sanoo.

Lisätietoja:

Hanna Munter

Toimitusjohtaja

Varsinais-Suomen Yrittäjät