2.8.2017 klo 12:51
Uutinen

Yrittäjäyhteistyöllä uutta virettä Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan syksy käynnistetään muotinäytöksellä, jossa eri alojen yritykset Hämeenlinnasta ja Helsingistä puhaltavat yhteen hiileen. Ensimmäinen Lumousilta järjestetään konseptilla, joka on helppo kopioida muihinkin kaupunkeihin.

Hämeenlinnalaiset Jaana Ahlholm ja Annika Hietanen ovat ryhtyneet toimiin piristääkseen kaupungin hiljaista syksyä. Nukkuvaa kaupunkia herätellään muotinäytöksellä, jossa mukana on yhteensä kymmenen eri yritystä Hämeenlinnasta ja Helsingistä. Idea sai alkunsa, kun Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva ja siellä myös yrittäjänä toiminut Jaana Ahlholm jäi juttelemaan Boho Second Hand -yrittäjän Karoliina Ahtiaisen kanssa.

– Keskustelumme aikana Bohon omistaja mietti ääneen miten kehittäisi liikkeensä markkinointia, hänellekin uudessa kaupungissa, puolitoista vuotta Hämeenlinnassa asunut Ahlholm pohtii.

– Sain idean muotinäytöksestä heti keskustelumme jälkeen ja kerroin ideasta meikkitaiteilija Annika Hietaselle, kun istuin hänen meikkituolissaan erään kuvausprojektin yhteydessä. Annika on syntyperäinen hämeenlinnalainen, joka asuu suurimman osan vuodesta Moskovassa. Olemme tehneet jo monta projektia yhdessä ja tunnemme toistemme toimintatavat. Ajatus yhteisestä isommasta projektista tuntui luontevalta, kun Annika suostui lähtemään oman yrityksensä kanssa mukaan suunnittelemaan tapahtumaa. Ja on meillä ajatus myös yhteisestä yrityksestäkin, mutta kannattavuuslaskelmat ovat vielä kesken, Ahlholm kertoo.

– Olen opiskellut meikkitaiteilijaksi Moskovassa, koulussa nimeltä Mosmake, jonka kautta toin Hämeenlinnaan esimerkiksi Airbrush-meikkauksen, joka on erikoisosaamiseni, Hietanen kertoo.

Ahlholmilla on kokemusta isojen tapahtumien järjestämisestä. Hän on muun muassa järjestänyt aikaisemman yrityksensä kautta Pohjois-Karjalan Yrittäjien maakunnallisen yrittäjäjuhlan. Muotialalta hänellä on kokemusta niin mainos- kuin catwalk-mallinakin.

Ensimmäisessä Lumous-muotinäytöksessä on mukana Boho Second Hand, Juhlahuuma, MI Suunnittelu, Find Me 2nd Hand, Népra, Lalli Savolainen sekä Aistikas-korut. Mallit meikkaa meikkitaiteilija Annika Hietanen ja mallien hiukset laittaa Hius- ja kauneushuone Kristalli. Lumous-ilta järjestetään Mikaela’s Roomissa, jossa muotinäytöksen lisäksi on bändi ja DJ, sekä mahdollisuus ostaa näytöksessä esiteltyjä vaatteita.

Mallien casting on 14.8. Eräs-teatterin tiloissa klo 18–20. Muotinäytökseen etsitään 18-vuotta täyttäneitä yli 170 senttisiä naisia, joiden vaatekoko on 34–42. Malliehdokkaiden toivotaan tulevan paikalle ilman meikkiä tummissa, vartalonmyötäisissä vaatteissa. Korkokengät kannattaa ottaa mukaan.

– Yleensä muotinäytöksissä mallit ovat vain tietyn kokoisia. Me haluamme, että vaatteita esitellään kaikenkokoisille. Nyt toivommekin naisilta heittäytymistä ja rohkeutta lähteä mukaan, Ahlholm ja Hietanen toteavat.

Tapahtumalla on Facebook -sivut sekä Instagram-tili, joista voi seurata illan rakentamisen edistymistä sekä saada informaatiota miten ilmaistapahtumaan pääsee ilmoittautumaan.

Lumous – tyylin ja kauneuden ilta, 1.9.2017 Mikaela’s Room, Hämeenlinna.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat