Yritysostoin laajempaa osaamista ja kokonaisvaltaisempia asiakkuuksia

Uusi jäsen: Kanta-Hämeen Kiinteistöala

Hämeen Yrityssanomat | Hämeenlinna

Kanta-Hämeen Kiinteistöala tarjoaa laajasti erilaisia palveluita kiinteistöhuollon saralla, aina pihatöistä ja siivouksesta alkaen perinteiseen kiinteistöhuoltoon.
– Palveluillamme on kiinteistön elinkaarta ja asukasmukavuutta parantava vaikutus, kertoo aluejohtaja Markus Niemi.

Yritys on kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostojen myötä, sillä asiakkaiden kysynnän johdosta kalustoa ja osaamista tarvitaan monelta eri alalta.
– Uskomme, että paikallista palvelua parempaa on vain paikallinen palvelu isoilla resursseilla. Pystymme nyt tarjoamaan molemmat, vakuuttaa Niemi.

Nykyisellään Kanta-Hämeen Kiinteistöala on PHM partneri eli osa PHM Groupia. Tämä pohjoismainen, paikallisista yrityksistä muodostuva kiinteistöpalvelukonserni kertoo toimivansa yksiköissään samojen arvojen ja motiivien pohjalta yrittäjähenkisesti sekä vastuullisesti.
– Laajentunutta osaamista meille fuusioiden kautta on tuonut esimerkiksi siivousalan palveluita tuottavan Siivouslinjan hankinta. Urakointi Kaisen hankinnan kautta saimme maanrakennusosaamista, kuten rakennusten salaojitushankkeista, asfalttipihojen uusimista tai vaikkapa haittakasviksi luokitellun kurtturuusun poistamisesta. Perinteistä kiinteistöhuoltotoimintaa olemme vahvistaneet Aluetalomies A. Koskelan ja Kariniemen Kiinteistöhuolto Oy:n hankinnoilla.

Kasvu yritysostojen kautta on ollut selkeä strategia. Noin 15 kk sitten tehdyt yhtiöiden yhdistymiset vaativat luonnollisesti eri työkulttuurien harmonisointia.
– Isoissa muutoksissa on luonnollisesti aina omat haasteensa, joita sitten joka päivä täällä ratkomme yhdessä. Päämäärä on kuitenkin yksi ja sama – palvelun laatu ja asuinviihtyvyys.

Kaupungistuminen luo kysyntää

Kiinteistöhuoltohenkilöiden työ on monipuolista työtä, jossa kaivataan monen alan osaajaa. Tarvitaan ulkoaluehoitajia, kiinteistöiden teknisiä huoltohenkilöitä, puhtaanapidon ammattilaisia sekä vaikkapa LVI- alan osaajia.
– Kaupungistuminen yhteiskunnallisena megatrendinä ja muuttoliike taloyhtiöihin lisää kiinteistöhuoltohenkilöiden tarvetta. Myös Kanta-Hämeessä ja olemme huomanneet, että alalle tekijöitä kaivataan. Toistaiseksi olemme saaneet tekijöitä kohtuullisen hyvin, mutta kyllä meillä vielä tarvetta muutamalle lisäkäsiparille olisi. Oman henkilökuntamme suositukset ja sosiaalinen media ovat tuottaneet tulosta rekrytoinnissa, kehuu Niemi.

Markus Niemi kertoo, että tällä hetkellä Kanta-Hämeen Kiinteistöala keskittyy palvelujen kehittämiseen, mutta asiakkaiden toiveisiin ja muuttuviin tarpeisiin pyritään vastaamaan.
– Meillä on myös erinomainen paikallisten yritysten osaajaverkosto apunamme niissä tehtävissä, joita emme aivan suoraan tunne hallitsevamme riittävällä tasolla.

Yrittäjäjärjestön jäsenenä Niemi pyrkii verkostoitumaan, löytämään kumppanuuksia ja tarjoamaan oman alansa palveluita ja neuvontaa alueella muille yrittäjille.
– Yrittäjäjärjestön jäsenenä pääsen nauttimaan jäseneduista, kuten verkostoitumisesta eri tapahtumissa ja koulutuksissa.

Tämä juttu on julkaistu 27.5. ilmestyneessä Hämeen Yrityssanomissa.