Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

20.9.2022
Jussi Pirhonen

Voihan boomersaurukset

Epäluottamuslauseet istuvalle puheenjohtajalle on nyt jaettu, joten tarkastellaanpa mitä haastajilla oli tuoda tiskiin Satakunnan Yrittäjien vaalitentissä: nuorille ei yhtään mitään. Instaa ja koodareille start-uppeja. Jes. Voihan boomersaurukset sentään!

Niemi on kokenut, 7 vuotta putkeen EPYä hallinnut rautarouva sekä SY:n istuva varapuheenjohtaja. Omistautunut ja selvästi valmis panostamaan mahdolliseen uuteen rooliinsa. Poliittisesti aktiivinen ja ollut sekä kokoomuksen että keskustan riveistä ehdolla eri vaaleissa. Voidaan varmaan tituleerata häntä rutinoituneeksi järjestötoimijaksi.

Roininen on vaikuttavan uran rymistellyt pitkän huiskea ammattijohtaja. Monialayrittäjyyden lisäksi hän on samanaikaisesti Korjausliike-puolueen puheenjohtaja. Takana hänelläkin pitkä ura yrittäjyyden parissa – esittelytekstin perusteella jopa kolme vuosikymmentä. Rutinoituneeksi häntä tuskin voi tituleerata monien luottamushattujensa vuoksi, mutta varmaan voidaan olla kaikki rehellisiä ja todeta, että hän joutuu tenteissä todistamaan keskittymisensä tason tähän Suomen Yrittäjien tärkeimpään luottamustehtävään.

Viimeiseksi listallani on istuva puheenjohtaja Petri Salminen. Salminen on paitsi SY:n niin myös Euroopan järjestön pj. Käsittääkseni kahdesta eroten hän on poliittisesti sitoutumaton. Maltillinen (ja maltillisen mittainen) ja hyvin hento kiharainen millenniaali, joka ainakin itselle on ollut äärimmäisen helposti lähestyttävä. Luottamustehtävissä toimineet tietävät kuitenkin, mitä elämä koronan kanssa on ollut. Nyt ovat pärjänneet muutosjohtajat, eikä normaalin järjestökehittämisen hanskaavat. Tuon kehittämisen aika meillä on nyt seuraavana edessä.

En tiedä onko tämä nyt ikäpolvi kysymys, mutta itse olen tottunut ottamaan roolia, enkä odottelemaan, että paimen tulee ohjaamaan. Nuorten johtoryhmässä pj-kauteni alussa soittelin paitsi Petrin, niin myös Mikaelin kanssa ja sparrailimme nuorten roolia sekä hahmotelmia tavoitteista. Petri toivoi nuorilta näkemyksiä poliittiseen vaikuttamiseen ja Mikael tarjoili useamman mahdollisuuden nuorille osallistua järjestön tulevaisuustyöhön. Näin toivonkin johdon toimivan myös tulevaisuudessa, enkä edes halua, että johto sanelee, mitä kukin tekee. Ottamalla roolia sitä yleensä myös saa.

Meidän pitäisi olla muuttamassa järjestöä houkuttelevammaksi, eikä pyrkiä kääntymään yhä enemmän sisäänpäin. Ymmärrän, että äänet tulevat meiltä luottamushenkilöiltä, mutta näillä näytöillä ei vielä minun ääntäni saa. Sen saa osoittamalla oikeasti tulevaisuuden suuntaa Suomen Yrittäjille ja suomalaiselle yrittäjyydelle ylipäätään.

Esitänkin kaikille puheenjohtajaehdokkaille toiveen seuraavaan tenttiin: sytyttäkää! Nyt on jäänyt kudit patruunavyöhön nysväämään. Tämä on oivallinen tilaisuus kertoa jäsenille miltä teidän mielestänne Yrittäjien pitäisi näyttää tulevaisuudessa. Maalatkaa ja myykää meille uudistuva Yrittäjät 2.0!

Jussi Pirhonen
Vaalitarkkailija
Nuorten Yrittäjien verkoston johtoryhmän pj
Haastajabrändien ystävä (Tovari Oy)

Jussi Pirhonen