Yrittäjän asialla
5.5.2023
Jani Honkanen

Yrittäjiä kurittaa laajamittaiset katutyöremontit kautta kaupungin

Mannerheimintieltä on kuulunut jo soraääniä siitä, että kivijalan liiketiloja jää tietöiden alle.

Yrittäjäjärjestöön on jo kantautunut huolestuttavaa viestiä kentältä. Moni Mannerheimintie laidalla oleva yritys kärsii mittavien katutöiden seurauksista. Ovipumput ovat lakanneet laulamasta, asiakkaat eivät saavu spontaanisti ostoksille ja työmaasta kantautuva työmaamelu on stressaavaa. Uusia liiketiloja etsitään, jotta asiakkaiden tavoitettavuus ja saavutettavuus paranisi.

Keski-Helsingin Yrittäjät ry osallistuu Mannerheimintien peruskorjausta seuraavaan työmaaraatiin. Yhdistyksen hallituksen jäsen Jani Honkanen toimii yrittäjien äänellä ja vie työmaaraadille konkreettisia ehdotuksia yritysten saavutettavuudesta, näkyvyydestä ja toimintaedellytyksistä.

Työmaaraatiin on valittu parikymmentä kaupunkilaista, alueella toimivaa yrittäjää sekä toimijaa. Työmaaraati tapaa vuosien 2023–2024 aikana neljä kertaa ja tapaamisissa tarkastellaan ja keskustellaan työmaasta, joka ulottuu Postitalolta Runeberginkadulle.

Työmaaraadin tarkoituksena on kerätä erilaisilta Mannerheimintien käyttäjiltä tietoa ja kokemuksia työmaan toiminnasta sekä käsitellä tätä palautetta työmaasta vastaavan urakoitsijan ja kaupungin kanssa. Toivomme yrittäjien olevan erittäin aktiivisia ja laittamaan matalla kynnyksellä postia yhdistyksellemme. Näin pääsemme jakamaan havaintoja työmaan käytännöistä ja vaikutuksista sekä yhdessä keskustellen etsimään parannuksia ja ratkaisuja.

Raadin toiminnasta vastaa Helsingin kaupunkiympäristön viestintä. Mukana työmaaraadin tapaamisissa on työmaasta ja sen vaiheista vastaavia tahoja sekä urakoitsijoita.

Mikä Mannerheimintien remontissa vihastuttaa tai ihastuttaa? Onko yrityksesi saavutettavuus huomioitu kaikilla liikennevälineillä? Kerro meille omasta kokemuksestasi, laita ehdotuksia – sana on vapaa.

#yrittäjänäänellä

Helsingin Yrittäjät – Keski-Helsinki Ry
hallituksen työmaaraadista vastaava
Jani Honkanen
jani@oivadeli.fi

TEKSTI Mari Laaksonen ja Jani Honkanen

Muita kiinnostavia aiheita

Jani Honkanen.
Jani Honkanen