Mariia Harjunheimo | Kirppis Sakura

”Taidan olla vähän hullu, kun kesken koronakriisin uskalsin laajentaa.”

Lapualla on lastenvaatteisiin erikoistunut Kirppis Sakura, jonne tullaan varta vasten jopa pääkaupunkiseudulta saakka. Vaikka aika on vaikea, yrittäjä Mariia Harjunheimo rakensi puotiinsa myös kahvilan. Kollegoilta hän sai rohkaisua ja Yrittäjistä löytyy aina joku, joka osaa auttaa nopeasti – esimerkiksi postituksen kiemuroissa.
Kuusi vuotta sitten veljeltään Kirppis Sakuran ostanut Mariia Harjunheimo osui täydellisesti käytettyjen lastenvaatteiden myyntibuumiin.

– Ensin meillä oli yleiskirppari, mutta erikostumisen idea lähti omista tarpeista, sillä oma poikani on kohta nelivuotias. Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kierrättäminen on järkevää ja trendikästä. Etenkin suomalaisten valmistajien pienet tuote-erät säilyttävät hyvin jälleenmyyntiarvonsa, ja niiden ostajat ovat valmiita matkustamaan kaukaakin haluamiensa tuotteiden perään, Mariia Harjunheimo sanoo.

Niinpä esimerkiksi gugguut ja minirodinit päätyvät Instagram-kuvista usein postin välityksellä suoraan uusille käyttäjille. Toiset puolestaan kantavat kassikaupalla pieneksi jääneitä lastenvaatteita kirpparille. Palveluun kuuluu kiinteähintainen myyntipöytä, jota myyjä voi hoitaa itse tai pyytää henkilökuntaa täydentämään. Myös hinnoittelun voi ostaa yritykseltä. Provisiota ei myynnistä peritä.

Vähän hullu täytyy olla

Korona iski myös Sakuraan, ja ensimmäisessä aallossa liike jouduttiin sulkemaan kahdeksi kuukaudeksi. Syksyyn mennessä liikevaihdon notkahdus oli kuitenkin jo kurottu kiinni, ja Mariia Harjunheimolla oli täydessä vauhdissa uusi suunnitelma: liikkeen yhteyteen avattiin kahvila ja yritykseen palkattiin kondiittori. Kirpparilla oli jo ennestään imetysnurkkaus ja leikkinurkkaus – ja nyt siis myös kahvila.

– Taidan olla vähän hullu, kun kesken koronakriisin uskalsin laajentaa. Mutta ei pidä jäädä tuleen makaamaan, Mariia Harjunheimo sanoo.

Rohkeutta riitti loppujen lopuksi myös liiketoiminnan laajentamiseen toiselle paikkakunnalle. Harjunheimo osti yhtiökumppaninsa kanssa liikekiinteistön Seinäjoelta. Uuden liiketilan avajaisia vietettiin 1. heinäkuuta.

– Kotimaan matkailu on nyt suosiossa ja sen huomaa meilläkin. Kierrätys ja ekologisuus ovat nykypäivää. Uskon, että vaikka korona ei maapallolta noin vaan poistukaan niin sen kanssa opitaan elämään.

Suuri tuki on tullut toisilta Lapun Yrittäjien jäseniltä.

– Mielestäni jokaisen kannattaa liittyä Yrittäjiin. Sitä ei osaa etukäteen aavistaakaan, miten paljon verkostoitumisesta on hyötyä. Olipa kyse siivouksesta tai markkinoinnista, minulla on kontakteja kaikenlaisiin yhteistyökumppaneihin.

Mariia Harjunheimo on käyttänyt myös Yrittäjien maksuttomia jäsenpalveluita.

– Sain aivan loistavia neuvoja esimerkiksi postituksen kiemuroista. Yrittäjiltä saa vastauksen heti, kun jo puhelinvaihteesta ohjataan suoraan oikealle henkilölle. Se säästää paljon aikaa.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi