Kirkkonummen Yrittäjät - Kyrkslätts Företagare rf

Christoffer Bäckman, NC FIX Oy Ab

Nuori Yrittäjä 2020

Nuori Yrittäjä 2020 Christoffer Bäckman

Viestintälaitteiden korjausta ja käytettyjen laitteiden jälleenmyyntiä

NC FIX on monelle kirkkonummelaiselle tuttu puhelin- ja tablettihuoltoyritys Kirkkonummen Prisman yhteydessä. Yritys on saanut suorastaan loistavaa palautetta palvelustaan koko sen toiminnan ajalta ja tämän saa aikaiseksi juuri se oikeanlainen asiakaslähtöinen palveluasenne, johon NC FIXin toiminta perustuu. Yritys perustettiin vuonna 2017 ja Christoffer Bäckman on toinen yrityksen perustajista, syntyperäinen kirkkonummelainen. Viimeisen vuoden ajan hän on toiminut yksinyrittäjänä.

Christofferin ura viestintälaitteiden korjauksen parissa syntyi omasta kiinnostuksesta ja harrastuksesta; koulutukseltaan hän on aivan muuta, nimittäin urheiluhieroja. Myyntihommiin oppia Christoffer sai työskenneltyään kolme vuotta Elisalla – kunnes kaveriporukassa syntyi liikeidea ja nuoret miehet – Niklas ja Christoffer – lähtivät rohkeasti viemään sitä eteenpäin vuokraamalla liiketilan Kirkkonummen keskustasta Kirkkotori 2:sta.

Eräänä päivänä Prisman tavaratalojohtajan asioidessa NC FIXissä Christoffer kysäisi ohimennen, olisikohan Prismassa tilaa tällaiselle yritystoiminnalle – onhan Prismassa asiakasvirtaa jonkin verran enemmän, kuin keskustan torialueella. Kaverusten onneksi tällainen tila oli olemassa ja he rakensivat 10 m2 liiketilan yritystoiminnalleen.

Noin vuosi sitten kaverusten yhteisyrittäminen päättyi ja Christoffer on palkannut osa-aikaisen työntekijän avukseen. Yrittäjänä toki kaipaa myös omaa aikaa – varsinkin kun perheeseen kuuluu vaimon lisäksi 2-vuotias lapsi ja toinen tulokas on saapumassa keväällä. Harrastamaankin tämä nuori yrittäjä ehtii aina silloin tällöin, crossfit on sopiva laji kiireisen arjen oheen.

Yritystoiminnassa, jossa asiakkaita kohdataan kasvotusten, on korona-aikana täytynyt keskittyä erityisen paljon turvallisuuteen ja hygieniaan liittyviin asioihin. Christoffer on joutunut ottamaan tämän huomioon kaikessa toiminnassaan – lyhytkin karanteeniaika toisi merkittäviä kustannuksia, johon yksinyrittäjällä ei ole varaa.

Tälle yritteliäälle miehelle korona-aika ei kuitenkaan ole ollut pelkästään varovaisuuden aikaa; muuttuviin tilanteisiin reagointi ja toimien ketteryys on nykyään tärkeä ominaisuus yrittäjälle – keväästä alkaneen poikkeustilanteen seurauksena Christoffer on kehittänyt toukokuusta lähtien käytettyjen laitteiden jälleenmyyntiä FOPPO Devices -aputoiminen alla ja tänä päivänä tämä verkossa tapahtuva liiketoiminta tuo yritykselle yli puolet sen tuotosta. Christofferin mukaan käytettyjen älypuhelimien myynti on todella voimakkaasti kasvava ala ja jatkossa hän pyrkii entistä enemmän panostamaan FOPPOn kehittämiseen korjauspalvelun ohessa.

Käy ihmeessä moikkaamassa ohimennessäsi tätä reipasta yrittäjää, josta tulemme varmasti kuulemaan tulevaisuudessa lisää!

Taloustietoja:
Liikevaihto 2019: 214 000 €
Liikevaihdon muutos 2018-2019: 130 %

www.ncfix.fi

www.foppo.fi