Kirkkonummen Yrittäjät - Kyrkslätts Företagare rf

Mikko Hokkanen, Planium Oy

Planium – rakentavan maailman asiantuntija

Mikko Hokkanen ja hänen yrityksensä Planium Oy on Kirkkonummen Vuoden 2015 Yrittäjä.

Syksyllä viisi vuotta täyttänyt Planium Oy kehittää ohjelmistoratkaisuita rakennusprojektien dokumentointiin.

Kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu

Jo kuusi kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen Microsoft valitsi Planiumin BizSpark – ohjelman Startup Of The Day:ksi. Valinta perustui Planiumin uusiin ja innovatiivisiin tapoihin käyttää Microsoftin kehitystyökaluja.

Tänään Planiumin ohjelmistoratkaisuita käyttää jo yli 3000 organisaatiota, yli 70 maassa. Erikoista on, että Australialaiset yritykset ovat löytäneet Planiumin ratkaisut ja Australia onkin käyttäjämääriltään yrityksen toiseksi suurin markkina-alue.

Myös saksalaiset huomanneet Kirkkonummelaisyrityksen osaamisen ja Planium on jo useita vuosia kehittänyt saksalaiselle ThyssenKrupp konsernille ohjelmistoratkaisuita valtavien rakennusprojektien hallintaan. Merkittäväksi tämän tekee sen, että ThyssenKrupp on kaikessa mittakaavassa erittäin suuri yritys, työllistäen yli 150.000 työntekijää.

Ei pelkää puurtamista

”Työnteko ei saa olla pelkää puurtamista ja joskus on hauska kokeilla jotain uutta”, toteaa Planiumin perustaja Mikko Hokkanen. ”Olemme perustaneet leikkimielellä, ja vain testataksemme markkinoita, erilaisia hauskoja sivustoja. Esimerkiksi JooJoo.fi – sivuston, jonka testejä on tehty satojatuhansia kertoja. On hauskaa tehdä välillä jotain, joka on vain hauskaa ja tuottaa iloa muillekin”.

”Pyrimme myös vaikuttamaan omalla tavallamme ja tekemään pieniä hyviä tekoja. Joka vuosi on tehtävä jotain hyvää. Muutama vuosi sitten perustimme Koulukiusaaminen.com – sivuston, johon keräsimme tietoa koulukiusaamisesta. Valitettavasti sen suosio yllätti meidän. On paljon lapsia jotka kärsivät kiusaamisesta”.