Kirkkonummen Yrittäjät - Kyrkslätts Företagare rf

Ruslana Kuisma, RVK Palvelut Oy

Vuoden yrittäjä 2020

Ruslana Kuisma yrityksen 3-vuotissyntymäpäivillä

Kasvava siivousalan yritys

RVK Palvelut Oy on kasvuyritys, jonka toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana rautaisen ammattitaidon omaava Ruslana Kuisma toimii. Ruslana muutti Suomeen Ukrainasta vuonna 1997 ja hakeutui siivousalalle töihin – tämä oli luonnollinen vaihtoehto siinä vaiheessa, kun hän ei vielä osannut riittävän hyvin suomen kieltä. Ensimmäisen työn hankinta ei ollut helppoa, vuoden verran hän haki erilaisiin työpaikkoihin onnistumatta löytämään työnantajaa itselleen.

Vuonna 1998 Kirkkonummen Prisma palkkasi Ruslanan myymälän siivoojaksi. Tästä hänen uransa sai alkusysäyksen ja seuraavien vuosien ajan Ruslana vastaanotti erilaisia työkeikkoja ja kehittyi ammatissaan – vuosina 2011-2015 hän toimi siivousalan yrityksessä työnjohtajana sekä palvelupäällikkönä.

Vuonna 2017 Ruslana perusti itselleen toiminimen ja ryhtyi harjoittamaan ammattiaan yrittäjänä. Ruslana oli ehtinyt jo tekemään itselleen hyvän maineen tarkkana, tehokkaana ja joustavana siivousalan asiantuntijana. Tätä mieltä oli myös Tapiolan Lämpö, joka kuultuaan Ruslanan aloittaneen yrittäjänä, soitti ja pyysi häntä ottamaan heti heidän 20 asiakastaan hoidettavakseen. Tässä vaiheessa Ruslana myös muutti yritysmuotonsa osakeyhtiöksi ja palkkasi ensimmäiset työntekijänsä – näin suurta asiakasmäärää varten tarvittiin lisää käsipareja kaksikin kappaletta.

Tästä alkoi menestystarina, joka jatkuu edelleen – RVK Palvelut Oy:n asiakasmäärä kasvaa vuosittain 50-60 asiakkaalla, tässä vaiheessa asiakkaita on kaikkiaan 400, yritys keskittyy tuottamaan siivouspalveluita taloyhtiöille. Ruslanalle on yrityksensä toimitusjohtajana äärimmäisen tärkeää hyvä työn laatu sekä asiakkaiden palvelu ja tarpeiden kuunteleminen – mm. sähköposteihin vastataan viivyttelemättä, asiakkaita ei jätetä odottelemaan.

Liikevaihtoa yrityksellä on tilinpäätöksessä 6/2020 n. 2,2 miljoonaa ja liikevaihdon muutos edelliseen vuoteen nähden +46 %. Siivoojina RVK Palvelut Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä 51 henkilöä ja lisää tullaan rekrytoimaan lähiaikana. Toimistossa työskentelevät Ruslana tyttärensä Julian kanssa, sekä siivoojien toimintaa ohjaa 2 palvelupäällikköä – kolmas on astumassa remmiin niinikään lähiaikana.

Ruslana on tunnettu hyvänä työnantajana, hänelle kaikista tärkeintä on motivoida ja tukea työntekijöitään. Hän palkitsee työntekijöitään säännöllisesti ja huolehtii heidän hyvinvoinnistaan. RVK Palvelut Oy maksaa myös alalla kilpailukykyistä palkkaa – aloituspalkka on n. 2000 euroa/kk ja koeajan jälkeen palkka nousee 2100 euroon/kk; tämän jälkeen palkka nousee normaalisti työvuosien ja henkilökohtaisen työsuoritusarvioinnin ohessa. Työajat ovat säännölliset klo 7.00-15.30, mikä on monelle perheelliselle tärkeä asia.

Uskomaton yritystarina kaiken kaikkiaan – ottaen huomioon, että nuorempana Ruslana aina ajatteli ”ei ikinä omaa yritystä”! Vanha sanonta pitää siis paikkansa; ei ikinä pitäisi sanoa ei ikinä.

www.rvkpalvelut.fi