Kirkkonummen Yrittäjät - Kyrkslätts Företagare rf

Vuoden kivijalkayrittäjä 2022: BeautyLandin Marika Kalamees tekee historiaa

Ensimmäistä kertaa jaettu Vuoden Kivijalkayrittäjä-palkinto annettiin ansaitusti Beautylandin kauneushoitolayrittäjä Marika Kalameesille.

– Olihan tämä tosi iso yllätys. Kyllä minulla tuli kyyneleet silmiin, kun kuulin, Marika paljastaa.

Marika muutti Suomeen Virosta kaksikymmentä vuotta sitten ja on ollut alalla vuodesta 2007 lähtien. Sittemmin hän on kouluttautunut aina kansainvälisiä diplomeja myöten. Nyt hänellä on oma kauneushoitola, Organique-hoitosarjan maahantuonti sekä seitsemän yrittäjäpohjalta toimivaa työntekijää. Beautylandista on tullut kohtaamispaikka, jossa viihtyvät niin työntekijät kuin asiakkaatkin.

– Yksi aamu minulle vain tuli tunne, että jotain pitää tehdä. Skanska rakensi silloin näitä taloja Ervastintielle ja otin sinne yhteyttä. Olen siis talon alkuperäisiä yrittäjiä ja itse ollut mukana tilan suunnittelemista myöten, Marika muistelee.

– En ole missään vaiheessa unelmoinut isosti, vaan tämä on ollut enemmänkin elämäntapa. Olemme kovan työn tuloksena saavuttaneet aseman, että meillä on paljon vakioasiakkaita ja monet tulevat tänne kauempaakin; monista heistä on tullut minulle jo ystäviä. Vaikka olemmekin asiakkaillemme tuttu ja turvallinen paikka, kehitän toimintaamme joka vuosi joko uusilla laitteilla, teknologialla, tuotteilla tai palveluille.

Yksi kivijalkayrityksen eduista on Marikan mielestä se, että asiakkaita tulee myös suoraan kadulta.

– Minulla on kylän paras sijainti, hän naurahtaa. – Seuraavaksi toivon, että voisin saada tähän valomainoksen.

Beautyland on palvellut Kirkkonummella ensi vuonna kymmenen vuotta. Syksyisistä syntymäpäiväjuhlista on tullut jo ilmiö, jonne koko kylä on tervetullut. Silloin soi live-musiikki ja Marika kutsuu mukaan paikallisia yrittäjiä osallistumaan omalla osaamisellaan.

– Tätä varten me olemme täällä. Kivijalka on minun juttuni.