Yrittäjän Päivä
2.9.2022 klo 10:16
Uutinen

18-vuotias Kaisa pyörittää pakohuonetta Petäjävedellä

Lukion kolmannen vuoden aloittanut Kaisa Kuukkanen on nuori yrittäjä Petäjäveden Pengerjoen kylästä. Kotitilan kotoisaan piha-aittaan ideoitu Uittojätkän punkka -pakohuone on ollut toiminnassa nyt vuoden ajan.

Karjokosken tilan päätuotantosuunta on maidontuotanto ja tilaa pyöritetään tiiviisti perheyrityksenä Kaisan vanhempien ja kolmen nuoremman veljen kanssa.

-Äitiltä se idea taisi lähteä, kun mietimme mitä uutta voisimme tarjota kotieläinpihan yhteydessä, Kaisa kertoo.

Mainostamattakin pakohuoneen tunnin kestävään pulman ratkaisuun on riittänyt mukavasti kävijöitä. Asiakkaat ovat painottuneet pakopelejä harrastaviin, jotka tulevat pidemmänkin matkan päästä. Kotieläinpihassa ja kahvilla piipahtavat lapsiperheet, ison tien varresta satunnaiset ohikulkijat ja ulkomaalaisia turistejakin.

Ihmisten kanssa hyvin toimeen tuleva Kaisa on viihtynyt mainiosti asiakastyössä pelin järjestäjänä. Uittojätkän punkka -pakopelissä ryhmä sulkeutuu aittahuoneeseen ja saa tarvittaessa opastusta videopuheluyhteyden kautta.

-Mukavinta onkin, kun näkee kävijöiden nauttivan pulman ratkaisemisesta ja näkee onnistumisen ilon pulmien ratketessa.

Kaisalle yrittämisen malli on tullut kotoa, mutta hänen mielestään nuorissa on paljon yritteliästä porukkaa. Yrittäjyydestä on hyötyä erityisesti, kun omatoimisella tekemisellä pääsee kokeilemaan uusia asioita ja saa näkemystä mikä voisi olla itselle sopivaa työtä tulevaisuudessa.

-Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan yrityksen pyörittämistä jo nuorena!

Kaisalla itsellään on lukion jälkeiset suunnitelmat vielä avoinna, mutta tällä elämänasenteella nuori nainen pärjää varmasti hommassa kuin hommassa.

Ma 5.9.2022 vietettävän Yrittäjän Päivän keskiössä ovat tänä vuonna lapset ja nuoret, joita kannustetaan yrittäjyyteen ja yritteliääseen elämänasenteeseen.

Teksti ja kuva: Sanna Tarkiainen