20.5.2021 klo 15:26
Uutinen

267 yrittäjää ehdolla Päijät-Hämeen valtuustoihin

Kuntavaaleissa on yrittäjiä, joita äänestää: Päijät-Hämeen kunnissa on ehdolla peräti 267 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla.

Ehdokasmäärä nousi viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa yrittäjäehdokkaita oli 227.

– Todella hienoa, että yrittäjäehdokkaiden määrä nousi viime vaaleista näinkin paljon. Suunta on sama valtakunnallisestikin. On arvokasta, että löytyy ihmisiä jotka laittavat itsensä peliin meidän kaikkien hyväksi ja maakunnan elinvoiman eteen, toteaa Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

– Hienoa, että yrittäjiä on ehdolla paljon. Yrittäjää kannattaa äänestää, koska vain yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka suuri merkitys kunnan toiminnalla on sekä osaavan työvoiman saatavuuteen että yritysten mahdollisuuksiin menestyä toiminnassaan, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Alueellamme on eri puolueissa 267 yrittäjäehdokasta:

  • Kokoomus 90
  • Keskusta 50
  • Perussuomalaiset 49
  • Pro Lahti 23
  • SDP 10
  • Kristillisdemokraatit 9
  • Liike Nyt 7
  • Vasemmistoliitto 5
  • Vihreät 5
  • Muut 19

Yrittäjäehdokkaisiin voi tutustua Yrittäjien kuntavaalisivuilla: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021//a/yrittajaehdokkaat

Ennakkoäänestys alkaa 26.5., ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta. Lupauksen voi tehdä osoitteessa www.yrittajyyslupaus.fi.

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön. Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin.

– On hyvä muistaa, että palvelut pysyvät paikkakunnalla vain jos käytämme niitä. Jokainen ostopäätös on tärkeä, joten käytetään paikallisia palveluita nyt Lähilauantaina mutta myös kaikkina muinakin päivinä, Päijät-Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Juha Tähkänen kannustaa. Tämä lisää elinvoimaa meille kaikille ja varmistaa arvokkaat työpaikat, jatkaa Tähkänen.

Osassa maata yrittäjiä voi ihan tavata, ja osassa koronatilanteen vuoksi voi olla turvallisempaa tutustua yrityksiin verkossa.
Lisätietoja Lähilauantaista saa osoitteesta https://me.yrittajat.fi/lahilauantai.

Lisätietoja:

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/