18.5.2021 klo 10:29
Uutinen

390 yrittäjää ehdolla Keski-Suomen valtuustoihin

Kuntavaaleissa on yrittäjiä, joita äänestää: Keski-Suomen kunnissa on ehdolla peräti 390 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla. Ehdokasmäärä nousi viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa yrittäjäehdokkaita oli 383.

– Yrittäjiä on ehdolla paljon Keski-Suomen kunnissa. Tämä lupaa hyvää elinvoiman kehittymisen kannalta. Takana on vaikea vuosi, yrittäjät haluavat olla tekemässä parempaa tulevaisuutta niin omassa yrityksessään kuin kuntapäätöksenteossa yhteisissä asioissa. Yrittäjien erityisvahvuus on ymmärrys siitä, kuinka kakkua ja siten veropohjaa kasvatetaan. Tälle on tarvetta tulevina vuosina, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski kommentoi.

– Hienoa, että yrittäjiä on ehdolla paljon. Yrittäjää kannattaa äänestää, koska vain yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka suuri merkitys kunnan toiminnalla on sekä osaavan työvoiman saatavuuteen että yritysten mahdollisuuksiin menestyä toiminnassaan, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Eniten yrittäjäehdokkaita on Jyväskylässä 75 kpl (12,3 %) ja vähiten Kannonkoskella 5 kpl (19,2 %) Prosentuaalisesti eniten yrittäjäehdokkaita on Konnevedellä 36,7 % (11 kpl) ja vähiten Äänekoskella 10,7 % (13 kpl). Ehdokkaat ovat jakautuneet puolueittain seuraavasti:

  • Keskusta 139
  • Kokoomus 79
  • Perussuomalaiset 78
  • Vihreät 25 (suurin osa Jyväskylässä)
  • SDP 19
  • Kristillisdemokraatit 17
  • Vasemmistoliitto 11
  • Muut 22

Yrittäjäehdokkaisiin voi tutustua Yrittäjien kuntavaalisivuilla: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021//a/yrittajaehdokkaat

Ennakkoäänestys alkaa 26.5., ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta. Lupauksen voi tehdä osoitteessa www.yrittajyyslupaus.fi.

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

– Kuntavaalikeväänä on hyvä havahtua miettimään Keski-Suomen alueen palveluja, minkälaista olisi, jos ei olisi yrityksiä niitä tarjoamassa, Jyräkoski muistuttaa.

Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin. Rajoitukset antavat tällä hetkellä mahdollisuuden myös pienimuotoisiin tapaamisiin, lisäksi paikallisiin yrityksiin voi tutustua verkossa. Lisätietoa paikallisista tapahtumista saa muun muassa yrittäjäjärjestön paikallisyhdistyksiltä.

Lisätietoja Lähilauantaista saa osoitteesta https://me.yrittajat.fi/lahilauantai.