17.6.2021 klo 13:51
Uutinen

84 yrittäjää läpi kuntavaaleissa Päijät-Hämeessä

Päijät-Hämeen kunnanvaltuustoihin valittiin merkittävä määrä yrittäjätaustaisia uusia päättäjiä. Maakunnassa jaossa olleisiin 318 valtuustopaikkaan valittiin 84 yrittäjätaustaista ehdokasta eli uusista päijäthämäläisistä valtuutetuista 26% on yrittäjiä. Varasijalle valittiin lisäksi 68 yrittäjää.

Yrittäjäehdokkaiden ja -valtuutettujen määrä nousi viime kuntavaaleista

Yrittäjävaltuutettujen määrä nousi viime vaaleista: vuoden 2017 kuntavaaleissa yrittäjiä tuli valituiksi 74. Myös yrittäjätaustaisten ehdokkaiden määrä nousi selvästi: heitä oli nyt 267, kun vuonna 2017 yrittäjäehdokkaita oli 226.

-Yrittäjien kasvava halu olla mukana kuntien päätöksenteossa kertoo vahvasta sitoutuneisuudesta omaan kuntaan, kiittää Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.
-Yrittäjät haluavat olla rakentamassa elinvoimaisia kuntia, jotka houkuttelevat asukkaita, työntekijöitä, yrittäjyyttä ja investointeja. Yrittäjille ominaiset ennakointi- ja ongelmanratkaisukyvyt varmasti auttavat myös kuntapäättäjän roolissa.

Yrittäjävaltuutettujen osuus suurin Hartolassa, Heinolassa osuus kasvoi roimasti viime vaaleista

Hartolan 17:sta valtuustopaikasta kuusi eli 35% meni yrittäjäehdokkaille, mikä on suhteessa eniten Päijät-Hämeessä. Myös Asikkalassa ja Sysmässä yrittäjävaltuutettujen osuus kohosi 29 prosenttiin valtuustojen kokoonpanoista; Lahdessa ja Orimattilassa osuus on 27%. Muissakin kunnissa uusia yrittäjävaltuutettuja on vähintään viidennes valtuutetuista. Heinolassa yrittäjien osuus valtuutetuista nousi eniten vuoden 2017 vaaleihin verrattuna, 19 prosentista 28 prosenttiin.

Puolueista eniten läpimenneitä yrittäjiä Päijät-Hämeessä oli Kokoomuksessa (30), Keskustassa (20) ja Perussuomalaisissa (14).

Valtuustoilla mahdollisuus kehittää yrittäjyyden, työllisyyden ja elinvoiman edellytyksiä

Valtuustot aloittavat työnsä elokuussa. Uusilla päättäjillä on edessään paljon työtä, mutta myös monia mahdollisuuksia vaikuttaa yritysten toimintaedellytyksiin.

-Pk-yrityksille keskeisiä kuntapäättäjien rooteliin kuuluvia teemoja ovat mm. kuntien yritysmyönteisyyden ja sen myötä vetovoimaisuuden kehittäminen, osaavan työvoiman saanti, sekä kuntien hankintapolitiikka eli miten kunnat toteuttavat ja kilpailuttavat julkisin varoin tekemiään ostoja, näkee Heta Vihervirta-Vuontelo.

Lisätietoja:

Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, 0400 854 995

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/