31.10.2017 klo 21:02
Uutinen

Aku Hirviniemi ja Janne Kataja palkittiin yrittäjäristeillä

Tv:stä ja elokuvista tutut Aku Hirviniemi ja Janne Kataja on palkittu Suomen Yrittäjien hopeisella yrittäjäristillä. Yhtiökumppaneilla on monipuolista yritystoimintaa ja parin miljoonan liikevaihto.

Hyvinkään ja Riihimäen seudulla ilmestyvä paikallislehti Aamuposti uutisoi tiistaina Aku Hirviniemen ja Janne Katajan yrittäjäristeistä.

Myös kaverusten tuotantoyhtiössä Hihhihhii Oy:ssä pitkän toimitusjohtajan uran tehnyt Pekka Kataja palkittiin hopeisella ansioristillä.

Yrittäjäristi myönnetään pronssisena yli 5 vuoden, hopeisena yli 10 vuoden ja kultaisena yli 20 vuoden yrittäjätoiminnasta.

Harva tv:n tai elokuvien katsoja tietää, että hauskat miehet Hirviniemi ja Kataja ovat myös vakavasti otettavia yrittäjiä. Heidän yrityksensä Hihhihhii Oy hoitaa viihdetuotantojen lisäksi muun muassa yritystapahtumia, artistien managerointia ja laskutuspalveluja.

1,9 miljoonan liikevaihto

Kaverukset Kataja ja Hirviniemi perustivat Viihdepalveluyhtymä Kataja & Hirviniemen 1997. Vuonna 2001 he perustivat osakeyhtiön, Hihhihhii Oy:n.

Hihhihhii Oy:n liikevaihto viime tilikaudella oli noin 1,9 miljoonaa euroa ja tulos 72 000 euroa. Tilikauden 2015 liikevaihto oli vajaat 1,7 miljoonaa ja tulos 366 000 euroa.

Näyttelijä Aku Hirviniemi nähdään parhaillaan valkokankaalla Tuntematon sotilas -elokuvassa Hietasen roolissa. Viihdyttäjä ja stand up -koomikko Janne Kataja puolestaan on televisiossa muun muassa Napakymppi-ohjelman isäntänä.

Firman nimi Hihhihhii Oy tuli aikoinaan heidän olemassaolevan domaininsa mukaan.

– Täytyy myöntää, että joskus on ollut firman nimen vuoksi hieman vaikeuksia, esimerkiksi kun olemme tehneet tilauksia, vaikkapa Alkosta johonkin yritystapahtumaan, Janne Kataja kertoi taannoin yrittäjät.fi:lle.

Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:n liiketoiminnat on jaettu neljään liiketoimintalinjaan: palkkapalvelu, elokuva- ja televisiotuotanto, tapahtumatuotanto ja kiinteistösektori.

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi ovat osakkaina myös Biomaja Nordic Oy:ssä, mikä toimittaa pinkkejä vessoja, taukotupia ja suihkutiloja festareille ja muihin tapahtumiin sekä esimerkiksi elokuvatuotantoihin.

– Voin sanoa, että olemme tehneet yhteistyötä esimerkiksi megabändi AC/DC:n kanssa: he käyttivät meidän vessojamme, kun olivat esiintymässä Hämeenlinnan festareilla, Kataja naurahtaa.

Sinäkin voit hakea yrittäjäristiä! Suomen Yrittäjien yrittäjäristit on hieno tapa muistaa ansioitunutta yrittäjää. Ansiomerkkiä voi hakea myös pitkäaikaiselle työntekijälle. Katso lisää >>

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittäjät