Ali Jahangiri
Ali Jahangiri suoritti K-kauppiasvalmennuksen. Kuva: Ali Jahangirin albumi
30.11.2022 klo 13:24
Uutinen

Ali Jahangiri suoritti K-kauppiasvalmennuksen kiitettävin arvosanoin – ”Nyt odotetaan omaa kauppapaikkaa” 

Koomikko kertoo valmennuksen päättymisestä Twitterissä.

Standup-koomikkona tunnettu Ali Jahangiri kertoi viime vuoden syksyllä lähteneensä K-kauppiasvalmennukseen. Puolisentoista vuotta kestävä valmennus on nyt päättynyt ja Jahangiri kertoo Twitterissä suorittaneensa sen kiitettävin arvosanoin. Hän on saanut valmennuksesta myös stipendin. ”Nyt odotetaan sitten omaa kauppapaikkaa”, Jahangiri twiittaa.

Kuuntele Jahangirin haastattelu Yrittäjän podcastin jaksosta, jossa hän kertoo, miten päätös K-kauppiasvalmennukseen lähdöstä syntyi.

Podcastissa Jahangiri kertoo halunneensa osoittaa epäilijöille, että on tosissaan kauppiasuran kanssa.

– Halusin, että tämä ei ole mikään ohimenevä juttu ja työkaverini ja asiakkaat näkevät, että tämä ei ole vain joku tapa keksiä tekemistä. Sitten kun puoli vuotta oli mennyt, ponnahdin asian kanssa niin sanotusti pinnalle.

Pitkällinen harkinta

Moni koomikko ja esiintyvä taiteilija kärsi korona-aikana keikkojen peruutuksista ja tulonmenestyksistä. Jahangirille se ei kuitenkaan ollut syy alanvaihtoon.

Yrittäjän podcast
Kuuntele Yrittäjän podcastin jakso, jossa Ali Jahangiri kertoo uudesta alanvalinnastaan.

– Vuoden 2020 joulukuu taisi olla yksi parhaimmista pikkujoulusesongeista, jonka olen koskaan tehnyt. Yrittäjämentaliteetti on pitänyt minut pinnalla koko korona-ajan, hän kertoi podcastissa.

Varsinainen syy kauppiaskoulutukseen lähtöön oli jo pidempään kestänyt mietintä siitä, mitä hän haluaa tehdä tulevaisuudessa.

– Muutama vuosi sitten aloin miettiä, mikä olisi oikea aika lopettaa standupin tekeminen. Ajattelin, että viidenkympin tienoilla olisi hyvä jäädä eläkkeelle siitä hommasta. Olen tehnyt paljon kauppiaiden kanssa töitä ja tiesin, mitä se homma on.

Jahangiri oli kauppiasvalmennuksessa helsinkiläisessä K-Supermarketissa.

– Aloitin perusasioista kuten siitä, miten tuotteet laitetaan hyllyyn, hän kertoi valmennuksen alkuvaiheessa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.