Apple MacBook Pro 2023
Uudet MacBook Prot tulevat tilattaviksi tammikuun aikana.
18.1.2023 klo 14:29
Uutinen

Apple julkaisi uusia kannettavia: Huippumallista pitää pulittaa jo lähes 8 000 euroa

Applen MacBook Pro -tietokoneiden hintaskaala ulottuu jo reilusti yli seitsemään tuhanteen euroon. Akun kesto on parantunut selvästi.

Kannettavien tietokoneiden markkinoille on luvassa eloa, kun Applen uusimmat MacBook Pro -mallit saapuvat kauppojen hyllyille. Apple julkaisi äskettäin uusimmat mallit ja niiden hinnat.

MacBook Prot tulevat myyntiin 14 ja 16 tuuman versioina. Edullisimman 14-tuumaisen mallin hinta on 2529 euroa ja 16-tuumaisen 3129 euroa.

Hinnat ovat nousseet selvästi, sillä vielä edellisen sukupolven 16-tuumaisen MacBook Pron sai omakseen alle 2 900 eurolla. Viime aikoina elektroniikkavalmistajat ovat joutuneet kamppailemaan muun muassa komponenttien saatavuuden ja hintojen nousun kanssa.

Akun kesto yli 20 tuntia

Malliston kalleimmassa päässä hintalappu nousee yli 7 000 euroon. Tehokkaimmalla prosessorilla ja peräti 96 gigatavun käyttömuistilla sekä kahdeksan teratavun tallennustilalla varustettu variantti maksaa 14-tuumaisena noin 7500 euroa ja 16-tuumaisena vajaat 7 800 euroa.

Kannettavissa on kuitenkin myös uutta teknologiaa, joka osaltaan voi selittää kalliimman hintalapun. Apple on päivittänyt MacBook-laitteet nopeammilla järjestelmäpiireillä. Samalla langattoman verkkoyhteyden nopeutta on parannettu.

Kehitystyötä on kantanut hedelmää myös akun keston kannalta. Uutuusmallin 16-tuumaisen version akunkestoa on saatu pidennettyä 22 tuntiin, kun tietokonetta käytetään elokuvien katseluun. Verkkoselailussa akussa riittää potkua 15 tunniksi.

MacBookin uusissa versioissa on aikaisemmista malleista tuttu sormenjälkilukija ja ulkoisesti tietokoneet ovat lähes identtisiä aikaisempiin malleihin verrattuna.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen