23.10.2018 klo 08:32
Uutinen

Apple paljastaa uudet iPadit: Vetonauloina iPhonesta tuttu ominaisuus ja uusi liitäntä

Apple esittelee uudet tabletti- ja tietokonemallinsa ensi viikolla.

Moni valmistaja on näyttänyt jo luopuvan tablet-laitteiden valmistuksesta, mutta Apple on onnistunut säilyttämään kuluttajien mielenkiinnon tabletteja kohtaan. Yhtiö esittelee uudet iPadinsa ensi viikolla New Yorkissa. Tilaisuudesta odotetaan muutakin, sillä Apple tuo näytille uudet pöytäkoneet ja kannettavansa.

Kuten muun muassa Mobiili.fi kertoo, luvassa on iPadeja aikaisempaa pienemmillä näyttöreunuksilla. Myös kotipainikkeesta on luovuttu kokonaan, jotta näytön pinta-alaa on voitu kasvattaa lähemmäs kehyksiä.

Uutta on niin ikään uusista iPhone-malleista tuttu Face ID -kasvontunnistusteknologia, joka korvaa sormenjälkitunnistuksen.

Nykytrendin mukaan Apple on luopumassa myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä eli jatkossa kuulokkeiden käyttö edellyttää adapterin tai suoran USB-C-liitännän. Aikaisemmin Apple ei ole käyttänyt kyseistä liitäntää tableteissaan. Liitännän etuna on se, että sen kautta tabletista voidaan siirtää 4K-kuvaa ulkoiseen näyttöön.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Apple saattaa esitellä uuden näyttökoon tablet-valikoimaansa. Tämä olisi 11-tuumainen iPad Pro. Aikaisemmat koot ovat olleet 12,9 tuumaa ja 10,5 tuumaa.

IPad Pro -tabletin kaveriksi esiteltäneen uusi Apple Pencil -kosketuskynä, jonka parittaminen laitteen kanssa onnistuu jatkossa tuomalla kynä lähelle tablettia.

Kannettavamarkkinoilla ehdittiin jokin aika sitten povata Applen luopumista Macbook Airista, mutta toisin kävi. Nyt yhtiön odotetaan esittelevän laitteen uuden version. On mahdollista, että kyseinen malli korvaa 13-tuumaisen Airin sekä 12-tuumaisen Macbookin.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi