19.12.2019 klo 10:40
Uutinen

Assistenttipalvelu Wannado haluaa kansainvälistyä – yrittäjä muutti Aurinkorannikolle ja perusti toimiston sinne

Assistenttipalvelu Wannadon toinen perustaja Irina Viitala aloitti firmansa kansainvälistymisen itsestään. Hän muutti Espanjan Aurinkorannikolle.

Digitaaliseksi ongelmanratkaisu- ja assistenttipalveluksi itsensä brändännyt Wannado on lohkaissut itselleen tukevan markkinaosuuden auttamalla muita yrityksiä. Yritys tarjoaa muun muassa asiakaspalvelua, aulaemäntiä ja toimistoassistentteja paikan päällä tai etänä.

Äskettäin Wannado otti askeleen Suomen rajojen ulkopuolelle Espanjan Aurinkorannikolle. Boss Ladyksi itseään tituleeraava perustajajäsen Irina Viitala siirsi samalla oman työpisteensä Suomesta Fuengirolaan.

– Paras tapa auttaa kansainvälistyvää yritystä on kansainvälistyä ensin itse. Pitää itse opetella, miten perustetaan toimisto toiseen maahan, miten taklataan kielierot ja miten onnistutaan markkinoinnissa.

Viitalan mukaan Suomessa on paljon potentiaalisia asiakkaita. Silti yrityksessä nähdään, että on vähintään pieni riski jäädä pelkästään Suomeen.

– Ja jos Suomeen iskee lama, on hyvä hajauttaa riskiä, hän huomauttaa.

Viitala myöntää, että yrityksen laajentamisessa Aurinkorannikolla painoi myös yrittäjän oma halu siirtää töitä aurinkoisempaan ympäristöön.

– Kun suunnittelimme laajentamista ulkomaille, faktojen pohjalta ensimmäisenä tuli puheeksi Ruotsi. Henkilökohtaiset syyt ajoivat osittain tänne, Viitala sanoo ja kehuu Aurinkorannikon lämpöisiä kelejä.

– En ollut aikaisemmin käynyt Aurinkorannikon alueella. Netistä sain paljon tietoa siitä, miten hyvä suomalainen yrittäjäverkosto täällä on. Lisäksi täältä on hyvät yhteydet Suomeen, mikä on tärkeää. Pääsen suorilla lennoilla Helsinkiin ja Tampereelle.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi

Lue täältä millaisia vaikeuksia suomalaisyrittäjät kohtasivat perustaessaan yritystä Espanjaan