21.2.2018 klo 14:22
Uutinen

Barcelonan mobiilikonferenssi starttaa – Yrittäjäsanomat seuraa: Yksi uutuus ylitse muiden

Barcelonan vuotuinen mobiilikonferenssi tarjoaa uusimmat tuoteuutuudet ja puheenaiheet mobiiliteknologiamarkkinoilta. Älypuhelimissa suurin mielenkiinto keskittyy Samsungiin ja HMD Globaliin.

Barcelonan Mobile World Congress -mobiilimessut käynnistyvät ensi maanantaina. Esimakua tapahtuman annista saadaan jo sunnuntaina, jolloin järjestetään perinteisesti useita tuotelanseeraustilaisuuksia median edustajille ja analyytikoille.

Tänä vuonna eniten mielenkiintoa herättää Samsungin tilaisuus, jossa se esittelee uusimman version Galaxy S -sarjan lippulaivasta. Kyseinen puhelin kilpailee etenkin Applen iPhone 8:aa vastaan. Luvassa on Galaxy S9 ja Galaxy S9 Plus -puhelimet, joista toinen on edellisten versioiden tapaan varustettu isommalla näytöllä.

Samsungin tilaisuus on Nokian ohella ainoita kiinnostavia älypuhelinlanseerauksia Barcelonassa. Esimerkiksi Huawei esittelee uutuutensa myöhemmin maaliskuussa. Myöskään LG:ltä ei odoteta Barcelonassa merkittäviä uutuuksia älypuhelinkategoriaan.

Samsungin uutuus on vuotanut julkisuuteen jo hyvissä ajoin ennen lanseerausta. Puhelimen odotetaan tuovan parannuksia ennen kaikkea kameraan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Samsungin isommassa Galaxy S -mallissa on kaksoiskamera, mutta pienempi ja halvempi Galaxy S9 jätetään kokonaan ilman toista kameralinssiä.

Uusia Nokia-puhelimia

Niin ikään vahvistamattomat tiedot kertovat, että HMD Global esittelee MWC:ssä useamman uuden Nokia-tuotemerkillä varustetun (äly)puhelimen.

Luvassa on ilmeisesti edullisimpaan hintaluokkaan sijoittuva Android-puhelin Nokia 1, uusi versio Nokia 6 -mallista ja keskihintaluokkaan sijoittuva Nokia 7 Plus. Jälkimmäinen olisi kuuden tuuman näytöllä ja 64 gigan tallennusmuistilla varustettu älypuhelin.

Lisäksi odotetaan uutta lippulaivamallia (Nokia 9), jossa olisi 5,5-tuumainen oled-näyttö, 1289 gigan tallennusmuisti, nopea prosessori ja kaksoiskamera.

Yrittäjäsanomat seuraa tapahtumia ensi viikon aikana ja raportoi myös suomalaisyritysten edesottamuksista.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi