6.2.2018 klo 09:08
Uutinen

Bitcoin-huuma ohi? Kryptovaluutta romahti tuhansia euroja

Kryptovaluutta Bitcoinin arvo on laskenut kuukaudessa lähes 9000 euroa.

Bitcoinin arvo on laskenut lähes yhtä nopeasti kun se nousi huippulukemiinsa. Siitä huolimatta virtuaalivaluutan arvo on edelleen runsaat 400 prosenttia korkeammalla kuin vuosi sitten. Tällä hetkekllä yhdestä Bitcoinista saa maksaa vajaat 5000 euroa.

Bitcoinin vanavedessä myös Ethereumn on halventunut noin puoleen korkeimmasta noteerauksestaan muutama viikko sitten.

Asiantuntijat ovat pitkään varoitelleet virtuaalivaluuttoihin liittyvistä riskeistä. Nyt laskun syynä on osaltaan paniikkimyynti, joka seuraa pitkää nousua.

Pankit edelleen epäileväisiä

Yksi syy Bitcoinin romahdukseen on brittiläisen Lloyds-pankin toimenpide estää kaikki kryptovaluuttamaksut pankin luottokorteilla. Aikaisemmin Mastercard ilmoitti, että kryptovaluuttojen osto on lisännyt prosentilla kansainvälisten luottotransaktioiden määrää.

Lloydsin päätös ei tiedä hyvää virtuaalivaluutalle, jonka uskottavuus on edelleen koetuksella kansainvälisissä finanssipiireissä. Yhä useampi luottokorttiasiakas on rahoittanut kryptovaluuttojen ostoa nimenomaan luotolla.

Bitcoinin romahduksesta huolimatta osa asiantuntijoista uskoo, että virtuaalivaluutat ovat edelleen tulevaisuutta ja niiden arvo tulee nousemaan seuraavan 12 kuukauden aikana.

Lähteet: Forbes, Express.co.uk

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi