Strand Properties Espanjan henkilöstö
15.6.2022 klo 16:00
Uutinen

BO LKV:n perustajat aikovat valloittaa Euroopan kiinteistövälitysmarkkinaa Espanjan Aurinkorannikolta – Etenevät Suomen valloituksesta tutuin opein

– Tämä on otettu hyvin vastaan Malagassa, joten kokemuksen rohkaisemina lähdemme seuraavaksi Madridiin, Barcelonaan, Sevillaan ja Valenciaan, Anssi Kiviranta kertoo. Kakkoskotien ja loma-asuntojen markkina on juuri nyt vilkasta aurinkorannikolla.

Kiinteistövälitysyhtiö Bo LKV levisi Suomeen pikavauhtia vuoden 2015 perustamisen jälkeen. Perustajaosakkaat Sirena ja Anssi Kiviranta myivät 52 prosenttia omistuksestaan vuonna 2019 Saari Partnersille ja loputkin omistuksestaan myöhemmin.

Yrittäjäpariskunta ryhtyi heti rakentamaan uutta kiinteistövälitysyritystä Espanjan Aurinkorannikolle.

– Olimme asuneet Espanjassa jo aiemmin, ja haaveenamme oli muuttaa tänne takaisin. Valmistelimme kiinteistövälitysfirmaa tänne, mutta vanhin lapsemme tuli kouluikään ja sitten tuli BO:n kasvatus Suomessa. Äkkiä siinä viisi vuotta vierähti. Sitten tuli tunne, että Suomi alkoi olla nähty, Anssi Kiviranta kertoo puhelimessa Espanjasta.

Sirena ja Anssi Kiviranta

Uusi Strand Properties -yritys välittää Aurinkorannikolla kakkoskoteja ja loma-asuntoja esimerkiksi pohjoismaalaisille asiakkaille. Malagaan on jo avattu toimisto, joka välittää koteja paikallisille BO:n opein.

– Myyjät saavat saman kilpailuedun kuin Suomessa BO:n välittäjät. Satsaamme stailaukseen, ja meillä on stailaajat ja valokuvaajat palkkalistoilla. Tähtäin on parhaassa hinnassa ja nopeissa kaupoissa. Tämä on otettu hyvin vastaan Malagassa, joten kokemuksen rohkaisemina lähdemme seuraavaksi Madridiin, Barcelonaan, Sevillaan ja Valenciaan, Kiviranta kertoo.

Tiedotteessa Sirena Kiviranta kertoo, että tavoitteena on luoda kansainvälinen laatubrändi ja -konsepti, joka taipuu eri maiden kiinteistönvälityksen tarpeisiin. Yritys haluaa tarjota korkeatasoista palvelua, jossa osaaminen, digitalisaatio ja design ovat keskiössä. Missiona on nostaa kiinteistönvälityksen asiakaskokemus ja positiivinen yrityskulttuuri aivan uudelle tasolle Espanjan lisäksi myös muualla Euroopassa. Kilpailuetuna yritys hyödyntää myös teknologisia ratkaisuja.

Vilkas markkina

Kilpailu on kovaa. Aurinkorannikon loma-asuntojen ja kakkoskotien markkina on kuitenkin vilkastunut viime kesän jälkeen.

– Alkuvuosi on ollut älyttömän vilkasta. Kaikenhintaiset asunnot liikkuvat. Teimme juuri kaupat kuuden miljoonan euron villasta. Ihan järkevän asunnon voi saada 150 000 eurollakin, Kiviranta kertoo.

Yrityksen alku viivästyi koronan takia. Kivirannat olivat ehtineet lähettää kutsut uuden yrityksen avajaisiin maaliskuussa 2020, mutta yrityksen lähtö viivästyi puoli vuotta. Espanjassa säännöt liikkumisesta ja palveluiden sulkemiseen liittyen olivat tiukempia kuin Suomessa. Lentokoneet eivät liikkuneet, eivätkä asiakkaat päässeet katsomaan ostettavia kohteita.

Kivirannat pystyivät hyödyntämään korona-ajan kehittämällä järjestelmiä ja brändiä.

– Kun pääsimme aloittamaan, kaikki oli valmiimpaa. Muuten olisimme luoneet asioita matkan varrella.

Strand Properties on avaamassa jo neljättä toimistoa ja sen riveissä työskentelee yli 50 henkeä.

Sijoittajat kirittävät kasvua

Kasvua kiihdyttävät tuoreet kasvuyrityssijoittajat Antti Mäkelä sekä Vesa Lauronen, jotka osallistuivat miljoonan euron suuruiseen rahoituskierrokseen. Kaksikko on ollut muun muassa perustamassa ja kasvattamassa Reaktoria, joka tunnetaan yhtenä Suomen arvostetuimmista ohjelmistoalan yrityksistä. Kivirannat eivät etsineet Strandille sijoittajaa, mutta tutustuivat Lauroseen, joka oli kartoittamassa kiinteistöjä Malagassa. Sattumalta tapahtuneen kohtaamisen myötä Strand Properties sai uudet osakkaat, jotka tuovat tärkeää osaamista ja kokemusta yrityksen seuraavassa kehitysvaiheessa.

Kiinteistönvälityksen lisäksi Strand Properties on laajentamassa myös kiinteistökehitykseen ja aloittaa sen Suomesta. Perustetun tytäryhtiön toisena osakkaana on kokenut kiinteistökehitysyhtiö Ailecon Oy, jonka perustaja Antti-Juhani Lehdellä on vuosikymmenien kokemus sekä isompien hankkeiden läpiviennistä että kansainvälisistä projekteista.

Yrityksen toimitusjohtaja Anna-Maija Grandy vastaa hankkeiden operatiivisesta johtamisesta. Ensimmäisenä hankkeena yritys lanseeraa Lilla Strand -konseptin, joka sisältää yhdeksän taloa Espoon Gumblölessä.

Kivirannoilla on vastuu kohteiden brändäämisestä, markkinoinnista sekä myynnistä.

– Haluamme olla vahvasti mukana luomassa suomalaisille kauniita, ekologisia ja ajattomia koteja, joissa on panostettu laatuun, pohjaratkaisuihin ja kestäviin materiaaleihin. Ensimmäinen 9 omakotitalon Lilla Strand uudiskohdeprojekti valmistuu Espoon Gumböleen kesällä 2023, Sirena Kiviranta kertoo tiedotteessa.

Elina Hakola