13.9.2018 klo 13:50
Uutinen

”Budjetti-iPhone” on kiinnostavin Applen uutuuksista: Silti kaukana edullisesta

IPhone XR:stä povataan uuden malliston suosikkia. Hinnaltaan se sijoittuu kuitenkin premium-puhelinten joukkoon.

Apple esitteli eilen illalla Suomen aikaa kolme uutuuspuhelinta, iPhone XS:n, iPhone XS Maxin ja iPhone XR:n. Näistä jälkimmäinen on alkaen-hinnaltaan 879 euron arvoinen älypuhelin, joka on edullisin uusista julkistuksista. Kalleimman XR-variantin hinta nousee silti yli 1000 euroon. XR:stä kiinnostuneelle ei tarjota 512 gigatavun tallennusmuistivaihtoehtoa, jollainen tulee saataville malliston kahteen huippupuhelimeen.

Kansainvälisessä mediassa XR on jo ehditty nostaa kiinnostavimmaksi uutuudeksi, osittain hintansa mutta myös ominaisuuksiensa ansiosta.

XR:ssä on Applen lippulaivaa XS-mallia hieman suurempi 6,1-tuumainen näyttö. Lisäksi puhelin tulee tarjolle kuudessa eri värissä, muun muassa sinisenä ja keltaisena toisin kuin lippulaiva, jonka värimaailma on tutumpaa Applea. Etenkin sininen on herättänyt kiinnostusta mediassa.

Kansainvälinen teknologiamedia, muun muassa Mashable, povaa puhelimesta menestystä, koska se on monen kuluttajan silmissä kiinnostavampi kuin kalliimmat XS ja XS Max. Jälkimmäisen hinta nousee suurimpien muistivaihtoehtojen kohdalla lähes 1700 euroon. Varsinaisesta ”halpa-iPhonesta” ei voi kuitenkaan XR:n kohdalla puhua, sillä se sijoittuu hinnaltaan tämän hetken huippupuhelinten markkinoille muihin valmistajiin verrattuna.

Paljon yhtäläisyyksiä huippumalliin

Hinnalla saa huippuominaisuuksia, joista moni on käytössä myös XS-mallissa. XR:ssä on esimerkiksi sama tehokas A12-järjestelmäpiiri ja sama 12 megapikselin takakamera. XS-mallissa kameroita on tosin kaksi, XR:ssä vain yksi. Ensiarvioissa kamera on kerännyt kiittäviä arvioita. XS:n tavoin myös XR-malli on vesitiivis.

XR:ssä käytetään XS:n tapaan Applen uusinta kasvontunnistusteknologiaa. Kenties suurin ero on näytössä, joka ei vastaa tarkkuudeltaan XS:n ja XS Maxin Oled-näyttöä. XR:n näyttö on silti laadukas eikä vähemmän tarkka silmä välttämättä edes huomaa eroa.

iPhone XR:n ennakkotilaukset käynnistyvät 19. lokakuuta ja toimitukset 26. lokakuuta.

Kuva: Kuvakaappaus

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi