Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

6.6.2017 klo 18:32
Uutinen

Ehtiikö yrittäjä pitää lomaa?

Tuoreen kyselyn mukaan joka viides suomalainen työntekijä hoitaa säännöllisesti työhön liittyvät puhelut ja sähköpostit lomansa aikana. No entäpä yrittäjät? Joka viides ei lomaile ollenkaan tai on lomalla alle viikon.

Suomen Yrittäjien vuonna 2014 julkistaman Hyvinvointibarometrin mukaan vain vajaa puolet yrittäjistä pystyy pitämään lomaa yli kolme viikkoa vuodessa. 11 prosenttia vastaajista ei ollut pitänyt ollenkaan lomaa viimeksi kuluneen vuoden aikana ja 9 % vastaajista oli pitänyt lomaa alle viikon.

31 prosenttia vastaajista piti 1–2 viikkoa lomaa, 40 prosenttia 3–6 viikkoa ja 9 % vastaajista piti lomaa yli 6 viikkoa.

Tiistaina julkaistun kyselyn mukaan joka kolmas työssäkäyvä suomalainen kertoo lomailevansa heinäkuussa yhteen putkeen. Yleisin kesäloman pituus on neljä viikkoa. Seuraavaksi suosituin lomakuukausi on elokuu ja kolmantena tulee kesäkuu. Pätkissä pitkin kesää loman aikoo viettää joka kolmas.

Täydellistä irtiottoa tämä ei kuitenkaan kaikilla palkansaajilla tarkoita. Suomalaisista jopa 56 prosenttia kertoo tekevänsä ainakin jossain kohtaa lomaa töitä. Joka päivä ja viikoittain töihin paneutuu joka viides.

Tulokset selviävät viestintätoimisto Riannon toukokuussa 2017 teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1042 työssäkäyvää suomalaista.

Lomien aikana töitä ei tehdä työnantajan painostuksesta. Vain 9 prosenttia vastaajista kertoo työnantajan esittäneen toiveen vastata puheluihin ja sähköposteihin vastaamisesta loma-aikana.

toimitus@yrittajat.fi