Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

14.6.2017 klo 22:30
Uutinen

Eikö videoneuvottelun laatu tyydytä? Tämä laite lupaa ratkaista ongelman

Etätyön lisääntyessä videoneuvotteluista on tullut yhä yleisempi tapa hoitaa palaverit. Logitechin uutuuslaite parantaa videoneuvotteluiden kuvan- ja äänenlaatua.

Logitechin MeetUp on suunniteltu parantamaan videoneuvottelujen kuvanlaatua pienissä kokous- ja neuvottelutiloissa. Laitteessa on 4K-kamera ja 120 asteen laajakuvalinssi. Laajakulmakamera helpottaa videopalaverin järjestämistä, kun kaikki osallistujat mahtuvat samaan kuvaan. Kameran linssiä voi kääntää 25 astetta molempiin suuntiin.

Äänipuolella MeetUp pyrkii erottelemaan palaveriin osallistuvien äänet selkeästi, jotta keskustelua on helpompi seurata. Laitteessa on kolme taustamelua vaimentavaa mikrofonia. Jos etäisyys puhujaan on enemmän kuin 2,5 metriä, kameraa voi täydentää lisämikrofonilla, jolloin äänentoisto kattaa paremmin myös isommat tilat.

– Yritysten siirryttyä enenevissä määrin avokonttoreihin erityiset kokoontumistilat ovat tulleet yhä suositummiksi. Toistaiseksi näissä käytetyt videoneuvottelulaitteistot ovat kuitenkin olleet kankeita ratkaisuja pienempien kokous- ja neuvottelutilojen tarpeisiin. Kokemukset ovat jääneet usein toivottua huonommiksi, Logitechin videoneuvottelutuotteiden johtaja Scott Wharton kommentoi.

Logitech MeetUp on suunniteltu toimimaan useiden eri videoneuvotteluohjelmistojen ja pilvipalveluiden kanssa. Listalla ovat muun muassa Skype for Business ja Ciscon yhteistyösovellukset.

Logitech ConferenceCam Soft Remote -sovelluksella iOS- tai Android-laite toimii MeetUp-kameran kaukosäätimenä. Sovellus tulee ladattavaksi heinäkuussa.

Logitech MeetUp -videoneuvottelukamera tulee myyntiin heinäkuun aikana 1 249 euron suositushintaan. MeetUp-täydennysmikrofonin suositushinta on 279 euroa.

Pauli Reinikainen

paulireinikainen@yrittajat.fi