10.2.2023 klo 16:32
Uutinen

”El Toro” perusti oman yrityksen

T:mi Mika Törrö tarjoaa muun muassa puhujakeikkoja ja ohjausta voimamieslajeissa.

Teksti ja kuvat: Marja Mölsä

Suomen vahvin mies, joensuulainen Mika ”El Toro” Törrö, 43, oli vielä viime vuoden alkupuolella sitä mieltä, ettei hänestä koskaan tule yrittäjää. Toisin kuitenkin kävi, kesäkuussa 2022 hän perusti oman yrityksen, T:mi Mika Törrön.

– Sen kautta on jotenkin helpompi toimia. Ja yrittäjänä voi työskennellä oman aikataulun mukaan, pystyy järjestämään aikaa treeneihin ja kilpailuihin valmistautumiseen, hän perustelee.

Yrityksensä kautta voimamies tarjoaa muun muassa puhujakeikkoja ja kuntosaliohjausta.

– Puhujakeikat ovat lähinnä kouluihin ja oppilaitoksiin. Kerron omasta elämästäni, koulukiusaamisesta, päihteistä ja niin edelleen. Puhujakeikkoja on räätälöitävissä myös yrityksille ja tapahtumiin, Törrö avaa.

Hän on huolissaan siitä, miten paljon koulukiusaamista ja päihteiden käyttöä esiintyy tänä päivänä.

– Toivon, että nuoret pysyisivät omana itsenään, eivätkä ainakaan ryhmän paineesta lähtisi käyttämään päihteitä tai ajautuisi kiusaamiskierteeseen, niin kuin itselleni tapahtui aikanaan.

Törrö tietää kokemuksesta, että ryhmässä ei oikein uskalla toimia sen mukaan, mikä tuntuisikin itsestä oikealta.

– Niissä tilanteissa moni tuntee, kuinka joutuu toimimaan itseään vastaan. Omatuntohan meillä on kaikilla, olisi hyvä, jos itse kukin pystyisi toimimaan sitä kuunnellen. Ei tarvitse käyttää päihteitä, jos niitä ei mieli tee.

Kuntosaliohjausta Mika Törrö antaa lähinnä voimamieslajiharjoitteluun ryhtyville.

– Ei oikeastaan muuhun ehdi, kun ei viitsi koko aikaa kuntosalillakaan asua, hän viittaa omiin kuntosalitreeneihin: neljä kertaa viikossa, kaksi tuntia kerrallaan.

Kuntosaliharjoittelun lisäksi hän harrastaa sählyä, padelia ja uintia.

– Käyn säännöllisesti myös avannossa. Se toimii hyvin pään tyhjennyksenä treenipäivinä. Avantouinti poistaa stressiä ja väsymystä ja tuo hyvän olon tilalle.

Mika Törrön yrityksellä on lisäksi verkkokauppa, jossa on myynnissä laaja kattaus hänen fanituotteitaan.

– Myös sponsori- ja tukijoukot ovat äärimmäisen tärkeitä peruspilareita yrityksessäni, voimamies tähdentää.

Tavoitteena MM-kisat

Suomen Vahvin Mies -tittelin Mika Törrö on saavuttanut viisi kertaa peräkkäin, vuosina 2018–2022. Nyt hänen unelmanaan on saada kutsu Pohjois-Carolinassa huhtikuussa järjestettäviin Maailman Vahvin Mies -kilpailuihin.

– Kutsu tulee, jos tulee. On kiikun kaakun, pääsenkö sinne vai en, hän tuumaa vaatimattomasti.

Mika Törrö on syntynyt Imatralla, mutta jo vauvana hänen perheensä muutti Tampereelle. Pojan ollessa 10-vuotias perhe muutti Joensuuhun.

– Siitä lähtien olen ollut täällä kirjoilla. Joensuu on mukava kaupunki asua.

Törrön perheeseen kuuluvat 18-vuotias tytär ja velipuoli.