Mari Pyykkösen valokuvia, joilla hän haki GEP-arvonimeä
3.12.2021 klo 11:48
Uutinen

Ensimmäinen Turun seudulle myönnetty QEP-arvonimi valokuvaaja Mari Pyykköselle

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna 26.-29.11.2021 Federation of European Photographers (FEP) järjesti arvonimihakutilaisuuden Tampereella. Osallistujat toimittivat tilaisuuteen kahdentoista valokuvan sarjan, jonka eurooppalainen tuomaristo arvioi paikan päällä.

QEP eli Qualified European Photographer -arvonimeä voi hakea FEP:n alaisena toimivaan ammattilaisjärjestöön kuuluva ammattivalokuvaaja. Suomessa järjestön alla toimii SAV eli Suomen Ammattivalokuvaajat.

Mari Pyykkönen on toiminut valokuvaajana turkulaisessa Studio Brahessa jo vuodesta 2004. Viime vuonna Studio Brahen rinnalle perustettiin mainoskuvabrändi Studio Sighthound, jota nyt Mari ja miehensä Teo Pyykkönen vievät eteenpäin. Mari on kiinnostunut kuvituskuvauksesta ja mainoskuvauksesta luovalla otteella. Ekologiset arvot ja luonto ovat toinen eteenpäin vievä voima ja niiden arvojen tuominen esille myös valokuvissa ja mainoskuvauksessa ovat tärkeitä.

Mari on jo noin vuoden ajan kuvannut villiruokakirjaa varten kuvituskuvia yhdessä villiruokakokki Päivi Lehtosen kanssa ja tämä arvonimen hakua varten tehty kuvasarja onkin syntynyt tätä projektia tehdessä.

ꟷ Villiruokaharrastus ei ole vain ruokaharrastus, se on luonnon kokemista kaikilla aisteilla, ja siitä haluan tällä kuvasarjalla kertoa, sanoo Mari Pyykkönen.

QEP-arvonimi tuli nyt ensimmäistä kertaa Turun seudulle. Suomessa QEP-arvonimiä on yhteensä 34 valokuvaajalla.

ꟷ Arvonimen saaminen on minulle tärkeä ammatillinen saavutus, konkreettinen palkkio siitä kovasta työstä mitä tulee tehtyä oman kehittymisen eteen. Valokuvausala on erittäin kilpailtu ala ja jos aikoo pysyä siinä mukana, on kehityttävä jatkuvasti ja seurattava alan uusia mahdollisuuksia. Itse olen aika kilpailuhenkinen ja koen sen mielenkiintoisena haasteena ja projektina itselle. Haluan pitää aina yllä ammattimaisen laadun mutta myös taiteellinen ilmaisu on tärkeä juttu, kertoo Mari Pyykkönen.