20.1.2017 klo 15:47
Uutinen

Esineet verkottuvat vääjäämättä – Kotimaisen Tosiboxin laitteella huolletaan tankkausasemia USA:ssa

Oululaisen Tosibox Oy:n teknologialla tankkausasemat Yhdysvalloissa voidaan kytkeä esineiden internetiin, kerätä niistä dataa ja huoltaa etänä.

Tietoturva- ja etäyhteyspalveluja tarjoava Tosibox Oy jatkaa Yhdysvaltain valloitustaan, yritys kertoo tiedotteessaan.

Tosibox on solminut kaupat yhdysvaltalaisen maakaasuyritys ANGI Energy Systemsin kanssa. Tosiboxin etäyhteyslaitteita on myyty 70 maahan.

– Suurin Tosiboxin tarjoama etu muihin etäyhteysteknologioihin verrattuna on se, että se tarjoaa helpon ja tietoturvallisen etäyhteyden asiakkaan laitteistoihin, kommentoi ANGI Energyn infrastruktuuripäällikkö Dave Carl.

– Jos lentomatkailu onnistuu ilman lentäjäkoulutusta, niin pitäähän ihmisten pystyä hyödyntämään teknologiaa ilman IT-alan tutkintoa. Me haluamme tehdä etäyhteyksistä niin nopeita, helppoja, luotettavia ja tietoturvallisia kuin mahdollista, toteaa Tosiboxin teknologiajohtaja Veikko Ylimartimo.

Tankkausasemat esineiden internetissä

ANGI Energy asiakkaita ovat muun muassa kaasuautojen tankkausasemat. Vian sattuessa ANGI Energyn on päästävä tankkausasemalle nopeasti ja helposti, mistä syystä asemat ovat yhteydessä verkkoon, eli esineiden internetiin.

Tosiboxin Lock (=lukko) ja Key (=avain) -laitteet [kuvassa] asennetaan kaasuasemille, jolloin ANGI Energy voi palvella niitä etänä. Avaimen avulla ANGI pääsee asiakkaiden järjestelmiin tekemään muutoksia ja päivityksiä oma-aloitteisesti. Asiakkaat voivat rakentaa etäyhteyden viidessä minuutissa ilman tietoverkko-osaamista tai IT-tukea.

Tosiboxin teknologialla kerätään dataa, joka tehostaa palvelua sekä vähentää aikaa ja kustannuksia.

Tosibox Oy:n liikevaihto on 1,8 miljoonaa euroa. Työpaikkoja yritys tarjoaa yhdelletoista henkilölle.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi