19.11.2019 klo 15:13
Uutinen

Esittelyssä uusi jäsenyritys: HotelComp erikoistuu kotimaisuuteen ja kestävyyteen

Turkulainen HotelComp tarjoaa hotelleille ja muille majoitusalan toimijoille tuotteita ja palveluita, joiden valintakriteereitä ovat ekologisuus, kestävyys ja kotimaisuus. Viime kesänä toimintansa aloittanut yritys on Suomessa ainoa täysin kotimainen hotellitarvikkeiden toimittaja eikä täysin vastaavaa palvelua ole toista.

Yrityksen perustajat, toimitusjohtaja Jaana Malmberg ja myyntijohtaja Niko Pohto ovat tyytyväisiä yrityksen alkutaipaleeseen, joka on osoittanut, että hotellitoimiala on valmis panostamaan kestävyyteen ja kotimaisuuteen.

– Vastaanotto on ollut tosi positiivinen. Alalla on ollut erityisesti tuotteiden kotimaisuuteen liittyviä tarpeita, joihin kukaan ei ole aikaisemmin pystynyt vastaamaan. Varsinkin pohjoisessa on paljon boutique-hotelleja, joiden konsepti on hiottu pieniä yksityiskohtia myöten, ja siellä halutaan, että jokainen yksityiskohta edustaa sitä, mitä he myyvät, Pohto sanoo.

Uusi yritys on saanut etua siitä, että Malmberg ja Pohto ovat työskennelleet alalla aikaisemmin ja tuntevat sen kehitystarpeet. Myös monet asiakkaista ovat entuudestaan tuttuja.

– Sanotaanko niin, että meidät henkilöinä tunnetaan hyvin, mutta HotelCompia ei vielä, koska se on uusi. Toivottavasti voimme vuoden kuluttua sanoa toisin, Malmberg toteaa.

Asiakkaat matkan päässä

Yrityksen kotipaikka on Turku ja sen showroom valmistuu loppuvuodesta Turun Eerikinkadulle. Asiakkaat kuitenkin ovat ympäri Suomea, mikä merkitsee yrittäjille lukuisia matkapäiviä.

– Pääsääntöisesti olemme kentällä. Juuri keskustelimme, että meidän markkinointibudjettimme menee siihen, että käymme asiakkaiden luona ja räätälöimme heidän kanssaan tuotteita heidän näköisekseen, Malmberg kertoo.

HotelCompin tuotevalikoima kattaa miltei kaiken, mitä hotellioperaattori tarvitsee kylpyhuonetuotteista televisioihin ja langattomiin verkkojärjestelmiin. Ensi keväänä palvelua on tarkoitus laajentaa sisustussuunnitteluun ja projektinhallintaan, mikä merkitsee myös yrityksen henkilöstömäärän kasvua.

Teksti ja kuva: Eila Hannula

Kuvassa: HotelCompin perustaneet toimitusjohtaja Jaana Malmberg ja myyntijohtaja Niko Pohto viimeistelevät yrityksensä showroomia Eerikinkadulle Turussa.