10.2.2020 klo 13:58
Uutinen

Esittelyssä uusi jäsenyritys: Ihattula Oy – työ on tärkeä osa kuntoutumista

Yrittäjäjärjestön jäsenyydessä Ihattulaa kiinnostaa mahdollisuus käyttää neuvontapalveluja.

Lokalahden keskustassa oleva vanha kaupparakennus on maalattu kauniin keltaiseksi. Sisällä tuoksuu vasta valmistunut ruoka. Ihattula Oy:n kokkikerho on kokoontunut entiseen kauppasaliin rakennettuun keittiöön ja istuu nyt syömässä. Tunnelma on kodikas ja rauhallinen.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarkoitettu Loisto pitää sisällään toimisto- ja kokoontumistilaksi muutetun kaupan lisäksi 26 rivitaloasuntoa sekä 10 tukiasuntoa. Lisäksi Lokalahdella sijaitsevaan vanhaan myllyyn on tehty työpaja, jossa tehdään metalli- ja puutöitä sekä korjataan autoja ja pienkoneita.

Työtoiminta on tärkeä osa asukkaiden kuntoutumista. Valtaosa asukkaista on nuoria aikuisia. Vapaa-ajalla asukkaille järjestetään kokkikerhon lisäksi liikunta-, terapia- ja päihdekuntoutusryhmiä.

Vuonna 2005 perustettu yritys työllistää 12 työntekijää, joista suurin osa on lähihoitajia. Perustaja Esa Ihattula on ammatiltaan psykiatrinen erikoissairaanhoitaja. Parhaillaan harkitaan sukupolvenvaihdosta, jonka myötä Ville Ihattula ottaisi päävastuun yritystoiminnasta.

– En ollenkaan ajatellut isän työn jatkamista, mutta nyt se tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Olen kyllä tehnyt täällä töitä työpajaohjaajana. Sukupolvenvaihdos on tosiaan vasta harkinnassa, vielä ei ole tehty mitään konkreettista, Ville Ihattula sanoo.

Yrittäjäjärjestön jäsenyydessä Ihattulaa kiinnostavat ainakin mahdollisuus käyttää neuvontapalveluja.

– Muuten en ole vielä ehtinyt perehtyä kaikkeen, mitä järjestö tarjoaa jäsenilleen.

Kuva: Ville Ihattula kuvattiin yrityksen kerho- ja kokoontumistiloissa, jossa pidetään muun muassa kokkikerhoa.

Kuva ja teksti: Pirkko Varjo
Uuden jäsenen esittely on julkaistu myös tuoreimmassa Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdessä.