23.3.2018 klo 21:04
Uutinen

Etelä-Savon palkittu nuori yrittäjä menestyy hirsirakennusalalla – ”koko markkinointiajattelu uusiksi”

Topi Purhonen on Etelä-Savon vuoden 2018 Nuori yrittäjä.

Topi Purhonen on valittu Etelä-Savon vuoden 2018 Nuoreksi yrittäjäksi. Purhonen on 28-vuotias yrittäjäperheen poika, joka jatkaa perinteikästä hirsirakennusalaa sitä modernisti uudistaen.

Vuonna 2010 kiinnostus perheen yritykseen kasvoi ja hän siirtyi kokonaan töihin isänsä hirsirakennuksia valmistavaan yritykseen, Joro-Huvilat Oy:n palvelukseen.

Vuonna 2014 palo ja usko omaan yritykseen nousi niin polttavaksi, että 20 vuotta toimineessa yrityksessä päädyttiin uudelleenjärjestelyihin. Purhonen osti yrityksen liiketoiminnan, koneet ja laitteet perustaen oman yhtiön, Etelä-Savon Hirsirakenne Oy:n, mutta jatkoi toimintaa tunnetulla markkinointinimellä Joro-Huvilat.

Palkintolautakunnan mukaan Purhosen onnistumisen resepti tiukassa kilpailutilanteessa on laadukas liiketoiminta- ja tulossuunnitelma, joiden etenemistä Purhonen seuraa tarkasti. Purhonen tietää, että laadittujen tavoitteiden toteutuminen antaa valtavasti voimaa ja jaksamista, ja onnistumiset ruokkivat uusia haasteita ja kehittämään toimintaa.

– Yhtenä perusteena Nuoreksi yrittäjäksi oli se, että Purhonen on luonut tavoitteita ja pysynyt sinnikkäästi niissä. Melkein 30 prosenttia lisää liikevaihtoa ja yksi uusi työntekijä vuodessa on kova tavoite näinä aikoina ja sen saavuttaminen on kunnioitettavaa, lautakunta toteaa perusteluissaan.

– Onnistumisen edellytyksenä on ollut uusia koko markkinointiajattelu ja siirtää se pääosin nettiin ja sosiaaliseen mediaan. Yhtenä markkinoinnin tavoitteista on ollut päästä eroon sesonkituotteen leimasta, jotta töitä riittää myös talvikaudelle.

Viikonloput nuori yrittäjä on pyrkinyt pyhittämään perheelle ja ystäville. Rentoutumalla vaimonsa, 5-vuotiaan tyttärensä ja vuoden ikäisten kaksosten kanssa Purhonen lataa akkuja ja määrittää sille suuren arvon.

Purhonen palkittiin perjantai-iltana Etelä-Savon Nuorten Yrittäjien tapahtumassa Mikkelissä.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Etelä-Savon Yrittäjät