24.2.2020 klo 10:30
Uutinen

Etsitkö kohtuuhintaista toimistokannettavaa? Huawein uutuus tarjoaa kilpailukykyisen akunkeston

Huawei on esitellyt uuden mallit ultrakevyiden kannettavien valikoimaan.

Älypuhelimistaan paremmin tunnettu Huawei on viime vuosina lähtenyt kilpailemaan tosissaan myös kannettavien tietokoneiden markkinoille.

Huawein uusimmat, D-mallisarjan MateBook-kannettavat tulivat Suomessa myyntiin viime viikolla. Mallistossa on 14- ja 15-tuumaiset näyttövaihtoehdot.

Laitteen valintaa toimistokäyttöön puoltaa laaja liitäntöjen valikoima. Kannettavassa on kolme USB-A-paikkaa, yksi USB-C-liitäntä, HDMI-liitäntä sekä 3,5-millinen kuulokeliitäntä. Molemmat laitteet ovat ohuita ja kevyitä. Isomman, 15-tuumaisen kannettavan paino on noin 1,6 kiloa.

Samoin kuin Huawein edellisissä malleissa, näyttö on toteutettu hyvin lähelle laitteen ulkoreunoja. Ratkaisuun on päästy muun muassa sijoittamalla nettikamera näppäimistöön. Se nousee tarvittaessa esiin. Jos nettikameran käyttö on arkipäiväistä, Huawein ratkaisussa on omat haasteensa. Kameran kulmaa ei nimittäin voi säätää.

Älypuhelimen näyttö kannettavan ruudulle

Huawei on päätynyt sijoittamaan sormenjälkitunnistimen laitteen virtapainikkeeseen Applen Macbook Pro -kannettavien tavoin. Ratkaisu on miellyttävä tuttavuus alle 700 euron hintaluokassa.

Jos käyttäjällä on Huawein älypuhelin, kannettavan näytön voi jakaa älypuhelimen kanssa. Tällöin käyttäjällä on mahdollisuus työskennellä puhelimeen tallennetun sisällön kanssa.

Kun laitteet on yhdistetty, älypuhelimen näyttö saadaan näkymään tietokoneen ruudulla. Näin käyttäjä voi esimerkiksi kirjoittaa ja lähettää WhatsApp-viestejä tietokoneen kautta sekä jakaa kuvia, videoita ja dokumentteja molempien laitteiden välillä. Myös mobiilisovellusten hallinta onnistuu suoraan kannettavalta.

Akun kesto on monelle ostajalle yksi tärkeimmistä kannettavan tietokoneen valintakriteereistä. Tässä Huawein uutuus on kilpailukykyinen kalliimpien laitteiden kanssa. Valmistajan mukaan MateBook D 14 -mallin 56 wattitunnin akku riittää 9,5 tunnin jatkuvaan 1080p-videon katseluun yhdellä latauksella.

Huawei MateBook D 14” -mallin suositushinta on 749 euroa ja MateBook D 15” -mallin suositushinta 699 euroa.

Kuva: Huawei

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi