15.3.2019 klo 08:42
Uutinen

Forssa Film Office pyydysti ensimmäisen elokuvatuotannon

Elokuvatuotantoja Forssaan houkutteleva Forssa Film Office -hanke on poikinut ensimmäisen koko illan elokuvan. Tavoitteena on saada Forssan seudulle elokuvatuotantojen avulla näkyvyyttä ja elinvoimaa.

Ohjaaja Teemu Nikki tulee kuvaamaan Forssan seudulle Nimby-nimisen elokuvan. Tuotantoyhtiönä on It’s Alive Films. Elokuvan kuvaukset ovat Forssassa touko-kesäkuussa 2019.

Nimby on lyhenne englanninkielisistä sanoista ”Not in my back yard” eli ei minun takapihallani. Elokuvan teemana on suvaitsevaisten ihmisten keskuudessa vallitseva suvaitsemattomuus.

Forssa Film Office käynnistyi viime kesänä. Sen tehtävänä on luoda organisaatio, joka pystyy tuottamaan palveluja erilaisille TV-sarjojen ja elokuvien kuvausryhmille sekä toimimaan linkkinä paikallisten palveluntarjoajien ja tuotantoyhtiöiden välillä.

– It’s Alive Filmsin tuottama Nimby on ensimmäinen elokuva, jossa pääsemme tekemään yhteistyötä. Tämä on aivan mahdottoman hieno juttu, olemme tehneet syksystä asti työtä elokuvan saamiseksi Forssaan, toteaa toimitusjohtaja Maria Jokinen Forssan Yrityskehityksestä.

Forssa Film Office palvelee tuotantoyhtiöitä, markkinoi seutua kuvauspaikkana, tuo seudulle lisää näkyvyyttä ja samalla myös elinvoimaa.

Hankkeeseen on saatu rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, kansallisista varoista ja alueen kunnilta LounaPlussa ry:n Leader-tukena. Hanketta koordinoi Forssan Yrityskehitys Oy.